ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT TÖMMA UTEDASSET VID STRANDKANTEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag ansöker härmed om tillstånd att tömma utedasset i strandkanten. Bakgrunden till detta är att det är ganska dyrt och besvärligt att samla upp sitt egna avloppsvatten i en större tank. Det luktar ganska illa.

Det kommer att bli många kilo toalettavfall från en enda person under ett år, ni skulle bara veta! Om jag däremot kunde få ta det i hinkar, lite då och då till grannviken, skulle det knappt märkas. Det är lite dumt att göra detta där jag själv bor. Men när det är flod, det är självklart, och tömma den där, skulle vara bra.

Om det är önskvärt kan jag naturligtvis ro ut en bit i viken, så att barnen slipper trampa i det det när de badar. Det är nämligen en fin badstrand i grannviken. Men havet är ju så stort att lite kloak till eller från, det rättar nog naturen till själv!
Dessutom blandar det sig fint in i tången, den har ju samma färg, lite grönt och lite brunt.

Det avfall, för vilket ett utsläppstillstånd söks, är helt ofarligt. Jag har inte haft några antibiotikakurer på senare tid, i varje fall inte något att tala om. Dessutom talar man inte högt om sådana saker. Jag vill ju inte att grannarna ska veta att jag har varit sjuk. Men vi har haft lite av ett lusproblem på gårdarna, och det vet folk, men det har varit länge sedan jag blev avlusad så det är inte heller något problem. Det finns gott om räkor runt omkring, så de skulle inte ta skada av lite lusgift, om det likaväl skulle visa sig, att det kunde påvisas spår av min sista avlusning några hundra meter från utsläppspunkten.

Men jag är lite osäker på en sak. Jag vet att miljögifter som Roundup är kontroversiella, och eftersom jag använder en del av det för att förhindra ogräs och flugor och så vidare, kan det vara bra att nämna.  Jo, det är väl bara ett ganska harmlöst nervgift, med en ganska lång halveringstid eller något ditåt. Jag vet att miljöaktivister vill få bort giftet, men i havet blir det försvinnande lite kvar av, så jag ser inte riktigt problemet. Man kan väl kalla det mikroskopiskt.

Min diet är relativt normal, inget att säga om det i förhållande till utsläpp av det avfall som ansöks om. Men jag äter mycket sojaprodukter som kommer från sojaplantager där det tidigare fanns regnskog, men regnskogen finns ju ganska långt borta, och jag stöder då de fattiga människor som arbetar med sojaproduktion. På så sätt bidrar jag egentligen till mat för en hungrig befolkning. Det måste man säga, och soja i havet kan inte vara så farligt.

Det är också ganska dyrt att hämta septiskt avfall, och om jag kan få utsläppstillstånd, ja då slipper jag betala något. Jag har nämligen funnit att jag måste koncentrera mig på eget kapital. Då kan Jag spendera pengarna på andra saker. Detta kommer att gynna kommunen genom ökade åtgärder gällande varor och tjänster, och då kommer man att kunna behålla jobb, och skatteintäkterna för kommunen kommer att öka.

Det bästa med att få ett eventuellt utsläppstillstånd är att ingenting kommer att synas. För när jag tömmer min hink, försvinner kloaken helt. Det faller till botten eller förs bort av strömmen, och därför blir den bara borta. Det kan man verkligen inte tro!

Jag vet att buller ofta diskuteras i förhållande till diverse utsläpp När det gäller detta utsläpp som denna ansökan handlar om, så blir det inte något betydande buller.

Det enda som kan hända är att några av människorna i hytterna där borta kommer att tycka det är äckligt när de hör att jag kräks över relingen. Jag låter nämligen något våldsamt. Ljud hörs bättre över vatten än på land. Jag kommer åtminstone att försöka så gott det går att undvika tömning på helgdagar som 17 maj och Påskdagen. Lite synd, för då är jag ledig. Så här kan jag nog inte lova någonting.

Jag tror inte att det finns några särskilt berörda parter i samband med anmälningar och så vidare. Det finns en del friluftsintresserade i närheten och några räkfiskare, så vitt jag vet, och att det finns vissa riktlinjer för utsläppstillstånd som måste skickas med rekommenderat brev. Nu är det så, att jag räknar med att de flesta inser att det här är för kommunens bästa, med jobb och skatter och så vidare, åtminstone några hundralappar per år, så jag räknar inte med något motstånd här. Men för säkerhets skull så sätter jag in ett litet meddelande i lokaltidningen, låt oss säga strax före jul, och med en superkort deadline, så att eventuella parter antingen inte ser det eller helt enkelt inte får tid att göra något åt ​​det i julstressen. Man vill ju inte förstöra julfriden för människorna. Hur som helst, de flesta som skulle se en sådan kungörelse är inte så intresserad av utsläpp, så det går nog bra kan jag tro.

Jag har varit i kontakt med andra som tänker som jag och förstår att jag behöver en affärslokal. Denna kommer naturligtvis att vara bemannad och upplyst av strålkastare och det måste finnas en hundrametersgräns runt om så att inte obehöriga kan komma och störa vår verksamhet.

Det finns oanade möjligheter. här, och jag hoppas att kommuner, län, landshövdingar och stortingsrepresentanter kommer att lägga märke till.

Med ökad bemanning på en sådan ”kloakflotta” kan detta betyda oöverträffade mängder jobb och därmed ökade skatteintäkter. Jag ser in i kristallkulan att detta kan vara en betydande resurs för småstäder längs Norges kust, där vi har vackra fjordar och vikar som kan behöva ett litet lyft. Ja, vi kan säkra fortsatt befolkning av områdena. Med tanke på ett eventuellt motstånd mot en sådan anläggning, är jag inte bekymrad.

Jag har redan kommit överens med skolan i byn, att eleverna kan komma på besök till platsen. Detta kommer att passa in i utbildningen. Och så kan jag ta lärlingar från gymnasiet. Jag har också kontakter med kommunfullmäktige i kommunen och är du med borgmästaren. Jag har också erbjudit kommunen ägarandelar i driften och med så många konsekvenser kommer några miljöaktivister inte att göra sig hörda. De kommer att bli utfrusna av sina egna om de försöker stoppa mig. Det handlar om att ha ett nätverk.

Vilka pojkar och flickor – gamla Norge kommer att få!

Författat av signaturen B.K.

Foto: Kul Tur i Natur

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.