Den sjätte utrotningen har redan pågått i 43 år

Bild som visar tiaminbehandling av laxägg tagna från en laxhona vid en damm i  ”Little Mainstee River”, Michigan, USA. Detta är nu en rutinprocedur för alla vildfångade laxar av arterna ” chinook/kungslax  (Oncorhynchus tshawytscha)”, ” coho salmon (Oncorhynchus kisutch)” och ”steelhead trout/regnbågslax (Oncorhynchus mykiss)” över mycket stora landområden i nordamerika.

Skärmklipp 2017-09-19 22.27.31

När man inser detta så måste man ställa sig frågorna, hur långt ska detta få fortgå innan vi känner oss manade att ta reda på orsaken ? Var finns ansvaret för att det är ”naturligt och nödvändigt” att behandla vilda djur med vitaminer för att försöka få dom och överleva? Vem tar ansvar och behandlar de vilda laxhonorna som bristen kommer från? Vem tar ansvar och behandlar de andra arterna som är drabbade av tiaminbristen ?  Hur länge kommer detta att vara hållbart ??

https://www.google.se/maps/place/Little+Manistee+River/@44.0768593,-88.079267,7z/data=!4m5!3m4!1s0x881ee09c42e5c415:0x49630ed3bd027074!8m2!3d44.0772016!4d-85.838025

https://sv.wikipedia.org/wiki/Beriberi

”Som svar på Lennart Balks input har jag ställt detta som svar på detta inlägg”.

Mycket intressant vinkling och fråga! min önskan är givetvis att lyfta det skrivna på bloggen. Önskvärt är givetvis rörliga bilder där en forskare står och gör detta live, film, medans han berättar vad han hon gör. En bild säger tusen ord medans en film gör det verklighets troget, detta skulle innebära massor framför allt skulle detta ge alla tvivlare en tankeställare och vi tar över kommandot över det som sker, alla frågetecken blir på så sätt utropstecken…just nu är forskningen inte betrodd och folket kan inte se känna sig hemma i det faktiska. Med rörliga bilder från det att forskaren klämmer rommen till de att han blandar vitamin cocktailen och  rom badet. Gärna slutprodukten och motsatsen på yngel nyfödda utan gule säck…detta är den enda vägen till att vända opinionen till vår strävan.

Man kan likna det med hur vi vuxna talar till barn, inte med kluven tunga utan pedagogiskt utan krusiduller och svåra ord. Som sagt detta är en kanon början till ett verkligt bra inlägg om de faktiska läget i USA, Typ Huvudrubrik ”USA visar vägen för räddningen av den vilda laxen.
En kortsiktig lösning till man knäcker själva huvudfrågan, hur långt ska vi gå för att säkerställa vilda djur fågel och fiskar, ska särintresset rädda arterna pga av det finns en stor efterfrågan av sportfiskare…stötestenen blir då på så sätt enormt tung att flytta eller kasta. Egot måste besegras om vi ska några djur kvar,,,min stilla undran är dock hur klimathotet kan vara så långt mer alarmerande är den 6e utrotningen av biologisk mångfald.
Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.