LAXFÖRETAG REDO FÖR ENORM TILLVÄXT

Akva land-based salmon farming

Danmark

Langsand Laks, som producerar lax i betongsilor på land förbereder sig för att nästan fyrdubbla produktionen. Det är nu cirka 800 ton fisk per år, men den nya byggnaden till en kostnad av cirka 60 miljoner ska öka produktionen till 3100 ton, berättar Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ägarna pumpar in 60 miljoner kronor för att fyrdubbla produktionen

Pengarna kommer från den norska gruppen Atlantic Sapphire, som äger över 90 procent av Langsand Laks  i Hvide Sande. Den nya byggnaden beräknas vara klar i december.

– 75 procent av den fisk vi producerar exporteras till USA, där konsumtionen av lax växer. Efterfrågan är riktigt stor och där finns en enorm potential. Amerikanska konsumenter är mycket medvetna om hållbar produktion, säger grundare och delägare i Langsand Laks Thue Holm till tidningen.

Bolagets laxsilos tar vatten från Nordsjön med en nästan två kilometer lång pipeline. Äggen kommer från Island var tredje månad i tre lådor, och två år senare, förvandlas innehållet i varje låda till cirka 2200 lådor med lax, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern

KÄLLA: Food-supply Denmark, Alf Henrik Kongsgaard, 2017-05-19. Bild Langsand Laks
(Översättning: Lena Hjärpne)
http://www.food-supply.dk/article/view/480151/laksefirma_klar_til_kaempevaekst?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily#

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.