Fjordörret är tillbaka på Coop i Sverige

20170501_182352

Hej alla motståndare till odlingar i öppna kassar i våra vatten från Sverige, Norge och Danmark!

Nu har den fantastiska fisken Fjordörret dykt upp igen. I Danmark kallas fisken regnbueørred.

Det är extrapris (tilbud) på Fjordörret denna vecka på Coop i Sverige.
I Sverige har vi, som ni säkert vet, odlingar vid Höga Kusten där Regnbåge odlas och som ska upphöra enligt beslut i högsta instans.

Vi har tidigare skrivit om denna speciella fisk

Så här har den förföriskt beskrivits av just Coop i Sverige:
Här är en något förkortat beskrivning av fiskens förträfflighet:

Fjordörret
Den föds upp i de kalla, klara norska fjordarna där saltvatten blandas med friskt smältvatten från snö och is. Fjordörret är en premiumprodukt känd för sin speciella ”fjordkvalitet”.

Köttets struktur
Fjordörretens kött är fast och glansigt samtidigt som det är mört och saftigt – en kombination som får det att smälta i munnen.

Kvalitet 
Norge har blivit en av världens ledande havsbruksnationer tack vare en kombination av stränga hälso- och miljöbestämmelser, noggrann övervakning och löpande insatser för att utveckla branschen ytterligare. Med lång erfarenhet, avancerad teknik och de norska naturresurserna kan havsbruket i Norge producera Fjordörret av hög kvalitet som väl förtjänar sin starka position på marknaden.

Smak
Norsk Fjordörret har en rik smak och en ren eftersmak. Många tycker att fjordörretens smak är mer komplex och mildare jämfört med andra laxfiskar och att smaken liknar den hos skaldjur.”

Jag tänker på det som Tormod Vangberg i norska gruppen ”Vi som ikke vill ha lakseoppdrett i Ullsfjord skrev om.

https://savethebalticsalmon.se/2017/04/26/avlopp-rakt-ut-i-fjorden/

När ska våra butiker, tidskrifter, matprogram i TV kritiskt granska vad de föreslår att vi ska konsumera?

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.