RADIOAKTIV LAX I KANADA!

fuku

Det här är dåliga nyheter för alla – de första spåren av radioaktiv lax har tidigare hittats i British Columbia, Kanada och det finns även bilder för att bevisa det. Därefter har det visat sig att över en tredjedel av havet i världen har förorenats från explosionen från Fukushimas reaktor.

Fukushima-olyckan avser en serie haverier och utsläpp av radionuklider
https://sv.wikipedia.org/wiki/Radionuklid
vid kärnkraftverket Fukushima  som följde jordbävningen vid Tohoku den 11 mars 2011. Källa: Wikipedia

Därför samlades en grupp forskare från University of Victoria för att undersöka och blev chockade över resultaten – deras laxprover var radioaktiva! Den amerikanska västkusten är också förorenad och spår av seaborne Celsium 123 (Indikatorn för kärnförorening från Fukushima) upptäcktes i havsvattnen.

Miljönyhetsrapporten – WHOI (Woods Hole Oceanographic Institution)
har kontinuerligt övervakat det radioaktiv nedfallet, och dess väg över Stilla havet till västkusten i Amerika från det demolerade kärnkraftverket Fukushima.

Forskarna samlade prover från stranden av Gold Beach och Tillamook Bay (Kanada) i fjol i januari och februari och de genomförde tester som avslöjade spårena av den radioaktiva föreningen.

Efter att ha fått fler och fler rapporter om förorening från alla håll, var situationen mer än tydlig – det var bara en fråga om tid innan livet i havet blir förorenat också. Förra månaden testade forskarna flera prover av sockeye laxen
 från Okanagan Lake i British Columbia och resultaten för den radioaktiva föreningen Cesium 123 var positiva.

Men detta är inte det första rapporterade fallet av radioaktiv förorening från vattnet i Fukushima. Det har skrivits många rapporter som publicerats främst i alternativa medier, men det har inte funnits många konkreta data som tyder på radioaktiv förorening av lax i Kanada hittills.

Om vi ​​överväger det enda faktumet, hur förorening från Fukushima-explosionerna nådde USA: s och Kanadas kust inom några dagar efter explosionen, och vem vet, kring vilka andra platser det har cirkulerat, med tanke på strömningarnas och tidvattnets påverkan!. Den radioaktiva jod 131 hittades också i den kommunala vattenförsörjningen i Massachusetts och Pennsylvania strax efter Fukushima-explosionerna.

Enligt de senaste testerna mätte provet från Oregon kust ca 0,3 becquerels per kubikmeter för cesium 134. Denna strålningsnivå bedömdes vara säker och ansågs inte vara en risk för miljön eller folket av de många forskarna, både i Kanada och USA.

Och självklart, som med allt annat, uppfattades nedtystandet som framgångsrikt eftersom alla stora medier som New York Post, NBC, USA Today och även Inquisite uttryckte att det inte finns något att oroa sig för.

Vi vet definitivt bättre än så eftersom inget mått på strålning i levande organismer är säkert, någonsin! Så, varje exponering för strålning, oavsett hur liten, kan öka risken för cancer och många andra allvarliga medicinska tillstånd.

Källa:  Secret Nutricion, 24 april 2017 av NicolaB

Läs den engelska originalartikeln HÄR

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.