Vinnarna i fototävlingen

Ett bra foto säger mer än tusen ord, det kan man verkligen skriva under för dom deltagares bilderna. Här finns vikten i ett fungerande vatten från källa till hav, det onda det goda finns med. Jag vill på intet sätt minska värdet i ett foto från förstörd miljö, dom är av största vikt, men eftersom det är ögat som bedömer det man ser kan inte ett foto som visar den krassa sanningen vinna. Samtidigt säger det det mer om hur vi ser på ett foto som visar sanningen. Vem vill fota ett kraftverk en vindsnurra en klarvattendam ifrån Kaunisvaara. Därför har vi utsett Hanna Stenros, Dennis Schulz samt Urban Dimberg till årets vinnare. Vinnarna får information om hur vi ska gå tillväga inom kort, styrelsen för rädda Östersjön

 

unnamed-10

Skriv en bildtext

Mitt bidrag. Bild på mig och min son när vi fiskar en sen sommarkväll. Finns i högupplöst också 🙂 mvh

Dennis Schulz

 

unnamed-13

Skriv en bildtext

Bifogar mitt bidrag till fototävlingen. Bilden förmedlar en känsla av rent vatten, som är en förutsättning både för liv och fiske.

Mvh Urban Dimberg, Surahammar

unnamed-1

Skriv en bildtext

Mitt namn är Hanna Stenros och jag har fotograferat och editerat bilden. Över de här vattnen finns havsörnar och under finns fisk. Stället heter Bergö, och ligger i Finland, Kvarken skiljer oss åt men vi är mittemot Umeå. Här är luften ren och vattnet rent.

unnamed-9

Detta är MEDALJENS BAKSIDA,i våra bräckta vattenområden i Östersjön och Bottenviken ! DÖENDE- cyanobakterier som utsöndrat TOXINEN av typen NODULARINER,som infärgat vattenvolymen blå/lila,samt algblomningens gröna sörja ! Tidpunkt för iakttagelsen i de inre uppgrundade vikarna i OMNEFJÄRDEN, 2016-11-02, när snöflingorna fanns i luften ! FRAMTIDSTRO för vår marina miljö för kommande generationer—Finns inte för tillfället ! Med vänlig hälsning/Tommy Sjödin,särskilt berörd

unnamed-14

Skriv en bildtext

Urkraft som den kan va när den är fri från kraftverk och dammar.Här flödar näringen fritt, en förutsättning  för friskt levande vatten. Älven Nausta i Norge. Sven Olof Hagge Hagström

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.