Anders Bruks en självklar kandidat för 2016 års gärning för våra vatten.

Vi har alla sett och följt Anders gärningar på facebook och i media gällande återställning av våra vattendrag, det känns helt naturligt att nominera honom för hans insatser som bär frukt i flera vattendrag där mångfalden kommer tillbaka. Vikten av fungerande vatten från fjäll till hav blir allt mer synlig gjord , då mångfald i insekts liv fisk och alla närande från ett enda liten ström älv eller bäck kommer tillbaka. Av den enkla anledningen tycker vi från styrelsen att Anders är en värdig vinnare, han har erhållit priser tidigare och det ger ringar på vattnet.

rosteettamoteomgalvan2014

Bilden är lånad från Google dvs länkad. Anders Bruks berättade om situationen för Galvån vid ett samrådsmöte. Han gav delvis en mörk bild av hur vattendraget mår.

http://www.dalademokraten.se/dalarna/orsa/anders-bruks-far-priset-igen

Anders verkar Sverige runt och har sitt säte i Dalarna, just nu är han i Kräggån (Mora) och utför en del arbeten, han har även jobbat med Vanåprojektet (Malung) samt en rad av vattendrag som gör listan lång, företaget han driver heter finurligt Vattenbruks AB .

Lite av det han gjort klicka på Anders så kommer det mera.

Tidigare vinnare: https://savethebalticsalmon.se/category/radda-vara-vattennomineringar-och-prisade-insatser/

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.