Tiaminbristen på Fiskekryssningen 4/5-2017

Tiaminbristen är i fokus nu,  och platserna på kryssningen är begränsade. Så därför är det av vikt att du bokar i god tid. Klicka på mig: Tiaminbristen

Kända artiklar:http://svenskjakt.se/start/nyhet/forskare-vilda-djur-dor-av-vitaminbrist/

http://www.nvp.se/Nacka/Saltsjo-Boo/tiaminbrist-ett-hot-mot-allt-liv/

http://www.mynewsdesk.com/se/varldsnaturfonden_wwf/pressreleases/wwf-brist-paa-b-vitamin-allvarligt-hot-mot-arter-1693718

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/822846?programid=312&start=8210

https://savethebalticsalmon.se/category/lennart-balk/

Välkommen till Fiskekryssningens program. Det händer mycket ombord, så tänk på att även planera in tid för en lunch, tid att kolla in utställningen, att gå till betesbyggar rummet, att handla i fartygets butiker och även att chilla lite och snacka med folk. Är det något föredrag eller workshop du absolut inte vill missa, så rekommenderar vi att boka en plats i förväg. Annars går det bra att dyka upp vid dörren fem minuter innan aktivitetens start. Alla föredrag och workshops ingår i Fiskekryssningen, utom whiskyprovningen som kostar 250 kr. Den betalas direkt till Viking Line vid bokning. http://www.fiskekryssningen.se eller 08-452 40 10

Program Fiskekryssningen 4-5 feb Klicka på länk.

14099827_350069758715949_64585602_n

Svenska Betesbyggare’s Communityträff. Träffa Stonefire Lures, Kricke K-H Lures Högberg, Peter Dahlström & Matthew G. Hauge & Esko Ikäläinen, Kjell ”Gruffdraget” Bohlin, Loobi Lures mfl. Ombord finns också Björn Nettelbladh och hans skånska betesbyggarkollegor. Bait Love visar upp årets häftigaste beten och det blir workshops för er som vill testa själva. Betesbyggar Rummet i konferensen är öppet hela dagen.

Ej bokning. Flugrummet är öppet hela dagen. Här finner du flugbindare, Flydressings flughörna, håvtillverkare, fiskedestinationer samt flugbindningsmaterial och viss försäljning. Konferensen. Ej bokning.

Förbättra ditt kast. Demo med världsmästaren i Spey casting, Tellis Katsogiannos. Få bättre kontroll på ditt kast och bli en bättre fiskare. 30 min. Etage vån 8. Boka här. Tobias Fränstam & abborrfilmpremiär. Tobias berättar om hur du förutser rovfiskens beteenden i olika lägen och vänder det till fiskelycka. Föreläsningsen avslutas med en smygpremiär på Sportfiskarnas abborrfilm. 60 min. Konferensen, Aulan

Flugbindningsworkshop – raffinerade regnbågsflugor med Håkan Karsnäser. Du bör ha bundit innan. Medtag eget städ, sax, hackeltång och svart bindtråd. 90 min. Konferensen B42. Boka här. Tenkara flyfishing – Piero Letitizia describes how and why the tenkara method is so useable and fun. English. 30 min. Etage vån 8.

LÖRDAG 4 feb 09.30- 09.30- 10.00 10.00 10.00 10.30 Välkommen till Fiskekryssningens program. Det händer mycket ombord, så tänk på att även planera in tid för en lunch, tid att kolla in utställningen, att gå till betesbyggar rummet, att handla i fartygets butiker och även att chilla lite och snacka med folk. Är det något föredrag eller workshop du absolut inte vill missa, så rekommenderar vi att boka en plats i förväg. Annars går det bra att dyka upp vid dörren fem minuter innan aktivitetens start.

Alla föredrag och workshops ingår i Fiskekryssningen, utom whiskyprovningen som kostar 250 kr. Den betalas direkt till Viking Line vid bokning. http://www.fiskekryssningen.se eller 08-452 40 10 SÖNDAG 5 feb Välkomstevent i Etage, våning 8, drink & tilltugg Perch Pro Final i Etage, våning 8 Flugfiskeäventyr i Kamtchatka med Rolf Nylinder och Peter Christenssen. Konferensen vån 9, Aula 1.

Popperfiske i Afrika, Bo Hall. Aktivt adrenalinfiske på varma breddgrader. Konferensen vån 9 Aula 2.

Whiskyprovning med Stefan Larsson, föranmälan till http://www.fiskekryssningen.se Pris 250 kr. Endast föranmälda. Konferensen vån 9, B50 Middag i buffén eller i a la carte restaurangen bokar ni hos Viking Line.

Laxdöden – beror den på tiaminbrist? Forskaren Lennart Balk reder ut de senaste årens fiskdöd i Östersjöälvarna och presenterar de senaste rönen. Vad innebär tiaminbrist och vad kan vi göra åt det? 45 min Konferensen,

Flugfiske i Montana med fotografen Ulf Börjesson. Låt dig utsättas för extrem fiskeinspiration när Ulf visar bilder från de klara vindlande vatten som rinner genom denna vackra delstat. 45 min Konferensen, B50.

Jakub Vagner from Discovery Channel & Martin Falklind takes us on an adventure to the most spectacular fishingplaces in the world. Get the true stories from behind the TV-camera! Jakub will also reveal his own waters for pike, catfish and sturgeon in Czechia, that he now opens up for Scandinavians. Konferensen vån 9, Aulan.

Taktik för havsöring med John Kärki. Hur fångar du ostkustens storöringar på flugspö? John Kärki från Sportfiskarna går igenom vårens olika stadier och hur öringen ändrar beteende efter temperatur. 45 min Konferensen, B50.

Atlantens största fiskar. Fiskeprogramledare Matilda Lejon har varit på big game-expedition i södra Atlanten. Se filmklipp och hör henne berätta om fiske efter ”granders”, dvs marlins som väger över 1000 pund. 45 min. Konferensen, Aulan.

Älvräddarna premiärvisar tre kortfilmer om vattenkraft. Behövs den små- skaliga vattenkraften? Filmen reder ut argumenten och ger dig den kunskap du behöver i kampen om dina vatten. 45 min Konferensen, B50.

Flugbindningsworkshop – användbara CdC-flugor med Johan Klingberg. Du bör ha bundit flugor innan. Medtag eget städ, sax, hackeltång och svart bindtråd. 90 min. Konferensen B42.

Whiskyprovning med Stefan Larsson, föranmälan till http://www.fiskekryssningen.se 250 kr, 90 min Konferensen vån 9, B50 Predatorfishing with Frederic Jullian. One of Euopes most skilled anglers describes efficient fishing techniques that works both in Sweden and elsewhere. You will learn lots of new things from Frederic. English. 60 min. Konferensen, Aulan.

Du har väl bokat din Fiskekryssning? Annars, skynda dig att göra detta hos Viking Line http://www.fiskekryssningen.se eller 08-452 40 10 Åldersgräns 21 år. De billigaste hytterna, 595 kronor, är redan slutsåld. Nu finns det från 795 kr. Inkluderar del i 4-bädd Inside-hytt, fördrink, tilltugg och alla aktiviteter. Vi ses i Vikingterminalen, Stadsgården Stocholm 15.30 lördag 4 februari och vi är tillbaka vid Vikingterminanlen 15.15 söndag 5 februari.

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.