Hur ska haven användas? Första skisserna till framtidens havsplaner

havetosolen

 Fysisk planering på land är väl etablerat, men till havs saknas planering och många intressen ska samsas. I dag presenterar Havs- och vattenmyndigheten, HaV, de första skisserna på vad som ska bli Sveriges framtida havsplaner.

– Havsplanerna blir både bättre och mer förankrade om berörda som framförallt kommuner, myndigheter, intresse- och branschorganisationer är med i processen. Därför bjuder vi nu in till dialog med berörda, säger Jakob Granit, generaldirektör på HaV.

Havs- och vattenmyndigheten har regeringens uppdrag att ta fram förslag till havsplaner som visar hur havet ska användas effektivt och hållbart, både nu och i framtiden. Sverige ska göra tre havsplaner – en för Västerhavet, en för Östersjön och en för Bottniska viken. I dag presenterar HaV de första skisserna, också kallat första utkast, till havsplaner i svenska vatten.

Läs hela pressmeddelandet 2016-12-01, från HaV där bland annat första utkastet för havsplan för Västerhavet, Östersjön och Bottniska viken ingår HÄR

Källa Havs- och Vattenmyndigheten

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.