Vi har tagit ställning har du?

Det är lätt att döma hunden efter håren. När man passerar någon på gatan eller hamnar i samma hiss som någon annan, drar man ofta en slutsats om personen baserad på dennes utseende. Vi har alla gjort det, och vi vet alla att det är fel.

Därför samlade Momondo 67 främlingar av olika etnicitet och lät dem ta en resa genom sitt eget DNA, och resultaten var inte vad de förväntade sig.

”Det är lätt att tro att det finns fler saker som skiljer oss än som enar oss”, skriver Momondo. ”Men vi har faktiskt mycket mer gemensamt med andra nationaliteter än du tror.

Vi bad 67 människor från hela världen att ta ett DNA-test, och det visar dig att de har mycket mer gemensamt med andra nationaliteter än de någonsin hade kunnat föreställa sig.”

Videon börjar med att testpersonerna får frågan: ”Skulle du våga ifrågasätta vem du egentligen är?”. Alla främlingarna har dock en sak gemensamt – de är alla väldigt stolta över sin nationalitet, etnicitet och arv. De hade också starka fördomar mot andra etniska grupper som i deras ögon skiljde sig väldigt mycket från dem själva.

Två veckor senare samlades främlingarna igen, och när DNA-resultaten avslöjades var alla i chocktillstånd. Vissa skrattade i misstro och andra fällde glädjetårar när de fick veta att nationaliteten eller etniciteten de ogillat, i själva verket byggt upp deras egna gener!

Men det som händer därefter för hela rummet att dra efter andan – DNA-testerna har upptäckt att två av testpersonerna också är biologiska kusiner!

Den här videon är en utmaning, inspiration och viktig påminnelse till oss att acceptera människor oavsett etnicitet, nationalitet eller hudfärg.

Glöm inte att klicka igång svenska undertexter om du skulle behöva, och dela denna video med dina vänner för att sprida dess mycket viktiga budskap. Vi på savethebaltic har valt att vara fördomsfria och detta innebär att vi ser Jordens befolkning som en enda art och det är människan mer känd som homo sapiens , vi är öppna för mångfalden både i natur och hos våra jämnlikar.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.