STRÖMMING MED RESTRIKTIONER

stromming

 

I DN från den 4 oktober finns ett recept på stekt strömming med gräslök och kapris.
Det låter väl gott? Det SER gott ut…..

Följande varningstext finns överst i innan ingredienserna i receptet:
”Tänk på att barn och unga kvinnor inte bör äta strömming oftare än några gånger per år eftersom den innehåller höga halter miljögifter, enligt Livsmedelsverkets råd.”

PS.I receptet från Allt-om-Mat, som är från 2012 står ingenting om restriktioner….. Då hette det: ”Strömming kan man verkligen längta efter. Comfort food på svenska” DS.

I våra butiker säljs odlad norsk lax i alla de former. I våra mat- och veckotidningar duggar recepten tätt. Jag har själv i EN veckotidning förra veckan inte hittat mindre än 3 olika laxrecept.
När ska vi få varningstexter i recepten vad gäller odlad norsk lax undrar jag?
Endosulfan, Kadmium, Ethoxyquin m.m är inga nyttigheter precis……

Här är receptet för dig som kan tänka dig äta strömming.

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.