I DN från den 4 oktober finns ett recept på stekt strömming med gräslök och kapris.
Det låter väl gott? Det SER gott ut…..
Följande varningstext finns överst i innan ingredienserna i receptet:
”Tänk på att barn och unga kvinnor inte bör äta strömming oftare än några gånger per år eftersom den innehåller höga halter miljögifter, enligt Livsmedelsverkets råd.”
PS.I receptet från Allt-om-Mat, som är från 2012 står ingenting om restriktioner….. Då hette det: ”Strömming kan man verkligen längta efter. Comfort food på svenska” DS.
I våra butiker säljs odlad norsk lax i alla de former. I våra mat- och veckotidningar duggar recepten tätt. Jag har själv i EN veckotidning förra veckan inte hittat mindre än 3 olika laxrecept.
När ska vi få varningstexter i recepten vad gäller odlad norsk lax undrar jag?
Endosulfan, Kadmium, Ethoxyquin m.m är inga nyttigheter precis……
Här är receptet för dig som kan tänka dig äta strömming.