15 miljoner mer till marina miljön

 

 balticeyeFoto: H. Larsson/Azote

Regeringen förstärker anslaget för skydd av marin miljö med ytterligare 15 miljoner kronor för 2017. Pengarna går till Havs- och vattenmyndigheten och ska användas till att kartera och undersöka marina miljöer samt till länsstyrelsernas arbete med att ta fram underlag för beslut. Källa: havet.nu

Baltic Eyes forskare har granskat budgetpropositionen för 2017 utifrån ett Östersjöperspektiv och kommenterar här nedan fyra viktiga ämnesområden.

Den totala miljöbudgeten ökar och regeringen ämnar öka takten för att nå miljömålen med en rad insatser. Miljöforskningen får höjda anslag vilket välkomnas då det utgör själva grundbulten för en hållbar framtidsutveckling med ett hållbart nyttjande av naturens resurser.

Havet är en viktig resurs där många ekonomiska intressen konkurrerar med behovet av skydd för arter och habitat. Mer forskning och kunskap om havets ekosystem behövs, vilket hjälper politiker att fatta beslut om viktiga vägval, samt forskare som gör de vetenskapliga resultaten tillgängliga för beslutsfattare.
Källa: Balticeye 2016-09-20

Läs kommentarerna HÄR

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.