Högakusten gör skillnad

Vår förening Rädda Höga Kusten har under lång tid samarbetat med Save the Baltic. Vi stöttar dem och får motsvarande åter.

https://savethebalticsalmon.se/2016/09/02/gilla-dela-ga-med-vinn/

Vi kan använda deras webb och kompetens. Vi får support av deras styrelsemedlem Stellan Hamrin på våra förhandlingar med MMÖD. Han har varit regeringens handläggare på Miljödepartementet i 10 år och är expert på övergödning. Vi har stor hjälp av deras styrelsemedlem Lennart Balk, professor i biokemi vid Stockholms universitet och en av Sveriges experter på tiamin, lika med B1-vitamin.

Förhandlingarna med MMÖD i oktober kommer att präglas av övergödning från fiskodling i öppna kassar. Den är förödande för våra stränder men också till men för produktionen av kiselalger. Dessa producerar både syre och tiamin. Jämför vi dessa två ämnen ur vårt perspektiv så vet Du vad som händer om vi inte kan andas in luft. Det Du kanske inte vet är att utan tiamin i kroppen dör vi efter 15 sekunder. Det är ett livsnödvändigt ämne för alla land- och vattenlevande varelser! Ämnet har minskat markant pga. kraftverksdammar och övergödning.

Men Save the Baltic behöver fler betalande medlemmar!  De måste kunna visa upp 100 betalande. Just nu fattas c:a 15 st. De behöver dessa före 19 sept. Jag är oerhört medveten om att vi är sent ute! Jag vädjar helt öppet till dig som värnar vår miljö för framtiden! Om Du kan undvara 100 kr…

Sätt in de pengarna på bankgiro 466-7259! 

Glöm inte att skriva namn och mailadress! Med förmedling av Save the Baltic är nu Lennart Balk i Tornedalen för att från åtta älgjaktslag samla in prover för att mäta tiaminhalten. Ett av målen är att Save the Baltic ska kunna bjuda in myndigheter, riksdagsledamöter och miljöorganisationer för diskussion om tiaminets betydelse. Det är där RHK också kan göra sin röst hörd! Inte för inte har vår riksdag under det gångna året behandlat en motion som innebär krav på information om kisel, kiselalger och tiamin för alla i Sverige.

För endast hundra kronor (100 SEK) per år… stöder man detta! märk insättning med namn och meiladress. Sätt in pengarna på föreningen Savethebaltic

BG 466-7259.

IBAN: SE49 8000 0842 0292 4919 1249

BIC: SWEDSESS

Swish: 123 595 98 20

paypal.me/savethebaltic

Du gör en god insats för kommande generationer!

Med förhoppningsfull hälsning!

Nils-Erik Vigren

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.