Estrella utesluter palmoljan från Angered

hps3rd6mhsthugckc1ls

Estrella har äntligen tagit det stora klivet. Från och med vecka 28 används inte längre palmolja i snacksen som produceras på fabriken i Angered – ett stort steg mot godare snacks.

Sedan vecka 28 ingår inte länge palmolja som ingrediens i några utav snacksen som produceras hos Estrella i Angered. Palmolja används ofta inom snacksindustrin på grund av dess egenskap att ha en fast form i rumstemperatur, men tyvärr bidrar skövlingen av regnskog till miljömässig problematik som går emot Estrellas värderingar.

2010 var Estrella först i Sverige med att byta palmoljan mot solrosolja i chipsen. Sist ut var Micropopen som nu blir ännu godare i både smakupplevelse och tillverkning. Även om det tar ytterligare några veckor innan samtliga produkter i butik är utbytta så är Estrella stolta över att officiellt ha tagit steget och övergett den miljömässigt oschyssta ingrediensen ur sin produktion.

”Detta är något vi har arbetat för länge så det känns otroligt roligt att vi har nått vårt mål att helt exkludera palmolja från vår fabrik” säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.

Estrella arbetar aktivt för att i största möjliga mån minimera negativ inverkan på miljön. På Estrellas hemsida finns fler exempel på hur företaget arbetar med miljöfrågor:http://www.estrella.se/miljo/

Estrella AB tillverkar och marknadsför salta snacks i Sverige. Estrella har funnits på den svenska marknaden sedan 1950-talet och är ett av de största varumärkena inom snacks. Kontor och fabrik ligger i Angered utanför Göteborg. Estrella omsätter ca 600 Mkr och är 180 anställda. Estrella ägs av Intersnack Group, som är ett familjeägt snacksföretag med huvudkontor i Düsseldorf. Koncernen har 8000 anställda och en omsättning på 2 miljarder euro.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.