Östersjön behöver hjälpande händer

Fler företag kan och borde göra skillnad för våra vatten, en möjlig väg är att hjälpa savethebaltic med enkelt medlemskap a 100 kr året. Att köpa alsbo ägg är för oss numera en självklarhet.

Medlem 2016-2017 200 kr

Källa

Med start från vecka 41-2014 skänker Alsbo Ägg 25 öre, per storpack om 18 ägg, till en egen, nystartad fond för Östersjöns överlevnad.

– Vi vill göra något, inte bara se på, säger Sören och Britt-Mari Rabb. Vi vet att Östersjöns ekosystem mår dåligt och vill bidra på vårt sätt. Vatten är en livsnödvändighet, och en räddad miljö är en förutsättning för kommande generationer.

– I vår verksamhet har vi en tydlig inriktning på hållbar utveckling. Det har varit en självklarhet för oss under många år att hönsen skall gå fritt och ha en bra tillvaro, och därför packeterar och tillhandahåller vi enbart ägg från frigående och KRAV-producerande höns.

– Företaget är Miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan år 2002 och vi arbetar för ett resurssnålt och miljövänligt framtagande av ägg, hela vägen från producent till konsument. Rent vatten blir med automatik en hjärtesak för oss.

Pengarna ifrån den egna Östersjöfonden kommer sedan att delas ut 1 gång per år, till en organisation eller förening som Alsbo Ägg själva väljer ut. Mottagare av den årligt återkommande checken, med tillhörande diplom för förtjänstfulla insatser, blir till en aktör som på olika sätt gör aktiva handlingar för att återställa, skydda och bevara Östersjöns miljö.

Fotograf: Sandra Skrivargård Rabb

 

fond1

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.