Tiamin

Tiaminbrist på våra firrar leder till försämrat immunförsvar och därigenom blir individerna offer för olika sjukdomar som svampinfektioner, bakterier osv.Viktigt är att se till en försiktighetsprincip, där vi arbetar mot och gemensamt till det bättre.

Det fiske som pågår idag av ex v. vår vildlax är inte bra för framtiden eftersom nämnda vitaminbrist kan orsaka okända konsekvenser i framtiden för berörda fiskarter!? När immunförsvaret blir påverkat och försämrat då faller fiskens försvarsmekanism mot allt, alltså då menar jag allt.

Det firrar som drabbats förlorar bl a. orienteringsförmågan, balanssinnet försämras, syreupptagningsförmågan blir sämre, fortplantningssystemet förstörs osv. som i sin tur innebär att ecosystemet rubbas till oönskad riktning och därigenom en betydligt försämrad genetik.

Torne älv

Samtidigt går det att informera lite om gränsälven Torne älv om laxuppgång för tillfället. 

Omkring 90 000 fiskar är registrerade vid Kattilakoskis fiskindikator 24/7-16.

Det är klart att fler individer är välkomna till fortplantning till sin hemälv och därigenom ge en ökad population. Det finns fler farhågor för våra fiskar än ovannämnd vitaminbrist, absolut!

Fiske i all ära men med förnuft, det går inte att fortsätta med fiskdödandet som försegår idag. De firrar som fångas behöver inte avlivas, utan det går även utmärkt att återutsätta, om man vill? När fisket sker med rekreationssyfte är köttvärdet inte en prioritet utan tvärt om. Vår natur fyller och mättar skälens hunger och inte ett ”kaggfiske” med en massa döda firrar.

Tight lines!

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.