Torne älv, Laxrapport!

Torneälvens laxstigning, 10/7 -16
Kattilakoskis fiskindikator har registrerat ca, 85 000/individer och antalet verkar öka kontinuerligt, vi pendlat mellan ca, 1000/1700 firrar/dygnet de senaste dagarna.

Det här vårdar gått för framtiden, om inte ngt förutsett sker? Men det finns farhågor som bör finnas i vår åtanke, fjolårets -15 laxdöd med anmärkningsvärda följder te x, att fiskar dog innan fortplantning! Det är ju så att kapitalet ger ränta och räntan ger tillväxt, även i fiskarnas värld.

Nåväl, oavsett så bör vi som fiskar se till att inte förstöra för fisken utan att vi ser ett mer långsiktigt och hållbart fiskande, oavsett fiskemetod. Våra fiskevatten är inte ”outtömliga brunnar” och det finns ju inga garantier om framtiden heller!? Jag har upplevt att de fisket som sker i vår gränsälv Torne älv, är inte bra för framtiden och framförallt inte för våra fiskar. Älvens restriktioner och regler nonchaleras på fiskens bekostnad? Samtidigt dödas nästan allt vi fångar med våra redskap? Spöfiskets syfte är att finna rekreation och upplevelser i utövandet och inget annat. Men vi har ett ”kaggfiske” med en massa onödigt döda firrar! Det går utmärkt att återutsätta fisk man spöfångat, med rätt hantering.
Tight lines!

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.