NU SÄLJER LIDL OCH ICA DEN ”NYA FÖRTRÄFFLIGA” FJORDÖRRET!

 

fjordörret

Foto: Sven-Olof Hagge Hagström

Coop har för några veckor sedan i entusiastiska ordalag beskrivit Fjordörret:
”Om du gillar lax kommer du att älska Fjordörret”. Det är det norska företaget Leröj som producerar denna ”nya fisk”. Beskrivningen är prosaisk:

Här är en något förkortat beskrivning av fiskens förträfflighet (Coop):

Fjordörret
Den föds upp i de kalla, klara norska fjordarna där saltvatten blandas med friskt smältvatten från snö och is. Fjordörret är en premiumprodukt känd för sin speciella ”fjordkvalitet”.

Köttets struktur
Fjordörretens kött är fast och glansigt samtidigt som det är mört och saftigt – en kombination som får det att smälta i munnen.

Kvalitet 
Norge har blivit en av världens ledande havsbruksnationer tack vare en kombination av stränga hälso- och miljöbestämmelser, noggrann övervakning och löpande insatser för att utveckla branschen ytterligare. Med lång erfarenhet, avancerad teknik och de norska naturresurserna kan havsbruket i Norge producera Fjordörret av hög kvalitet som väl förtjänar sin starka position på marknaden.

Smak
Norsk Fjordörret har en rik smak och en ren eftersmak. Många tycker att fjordörretens smak är mer komplex och mildare jämfört med andra laxfiskar och att smaken liknar den hos skaldjur.”

MEN SANNINGEN ÄR ATT DET ÄR VANLIG REGNBÅGE SOM BLAND ANNAT ODLAS VID HÖGA KUSTEN I SVERIGE!
Den svenska produktionen exporteras till Finland.

Nu har tyvärr både ICA och Lidl fallit för ”fina fisken”…….                   

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.