Varför är mjölk billigare än vatten?

Är det verkligen rimligt att vatten kostar mer än mjölk. vad har vi skapat för kultur där flaskan med vatten prissätts högre än mjölk. Idag den 1juni är det internationella mjölkdagen, World Milk Day inrättad av (FOA) Food and Agriculture Organisation of the United Nations för att fira alla mejeriprodukter.
Vi ser alla den krisen som finns inom mjölkproduktion. Det är hög tid att alla skaffar sig kunskap om var mjölk, fil, smör och ost kommer från.

Källa:http://www.odlaminmat.se/2016/06/varfor-ar-mjolk-billigare-an-vatten/

Är det verkligen rimligt att vatten kostar mer än mjölk. vad har vi skapat för kultur där flaskan med vatten prissätts högre än mjölk.

Idag den 1juni är det internationella mjölkdagen, World Milk Day inrättad av (FOA) Food and Agriculture Organisation of the United Nations för att fira alla mejeriprodukter.

img_20151215_190053

Vi ser alla den krisen som finns inom mjölkproduktion. Det är hög tid att alla skaffar sig kunskap om var deras mjölk, fil, smör och ost kommer från.

Jag vill aldrig mer köpa billigare mjölk än vatten. För alla våra livsmedelskedjor måste det vara ett mål att höja priserna till att ligga på nivå med vatten.

Detta är en moralisk fråga om hur vi värdesätter djur, bondens arbete och hur vi ser på det värde som betesdjuren gör i vårat samhälle.

Jag önskar att alla kunde spamma ICA, COOP och Willys om krav med högre mjölkpriser.

Mjölkkrisens orsaker kan vi alla dividera om. Men det enkla att inse att mjölk måste kosta mer än vatten. Det är inget att tveka om.

Ett av de radioprogrammen som berört mig mest handlar om en mjölkbondes situation.
Fick mina tårar att rinna ner över mina kinder 2gånger. Så sjukt stark story.

Jag börjar dagen med lite extra bregott och funderar på allt arbete som ligger bakom.

Är din mjölk, vatten värd?

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.