Så ska yrkesfisket möta framtiden – ny strategi

fiskebåt2

Det är första gången som en sådan här gemensam strategi tagits fram i Sverige. Syftet är att en skapa en gemensam bild och mål för att underlätta samverkan och förståelse mellan myndigheter, yrkesfiskare, forskare och olika intresseorganisationer.

Det är många olika parter som varit delaktiga i arbetet med yrkesfiskestrategin. Både myndigheter och fiskenäringens organisationer, men även forskare och utbildningsaktörer samt intresseorganisationer.

Läs mer på Livsmedel.se HÄR

På Jordbruksverkets sida” Svenskt yrkesfiske 2020 – hållbart fiske och nyttig mat” kan du gratis ladda ner strategin som Pdf-fil.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.