UNFCCC , IPCC och COP21.

En lång rad världsledare signerade i New York det första globala avtalet för att möta klimathotet. – Det är en kamp mot klockan, sade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Avtalet som förhandlades fram i Paris i december skrevs under av över 170 länders representanter i FN:s generalförsamling på fredagen. I ceremonin deltog ett 60-tal statsöverhuvuden.

Romson deltog

– Att så många av världens ledare samlas i FN för undertecknandet visar att klimatlöftena från Paris står starka och länderna menar allvar med att tillsammans stoppa klimatförändringarna, säger miljöminister Åsa Romson (MP) i en skriftlig kommentar.

romson-jpg

Löftena och utsläppsminskning räcker heller inte till för att nå målet att begränsa jordens uppvärmning till väl under två grader. Därför har världens länder enats om att ha en global översyn av klimatavtalet 2018 och att de nationella klimatplanerna ska uppdateras vart femte år med start 2020.

Läs hela texten HÄR

Klimatprofessorn Johan Rockström  håller med och anser att vattenkraften  är viktigt att bygga ut om vi ska nå 2 gradersmålet.  Johan berättade den 3 dec 2015 i TV4 soffan att ”Vi måste ställa om i rekordtakt”  -människan har citat inget annat val det här är ett avgörande steg för männskligheten.

3700 stora kraftverksdammar planeras runt om i världen för att stoppa klimatförändringarna, många kraftverk planeras i utvecklingsländer. Visserligen förnybar energi, men de ekologiska konsekvenserna kan bli förödande, varnar andra forskare. Stora flodsystem som Amazonas, Nilen, Kongofloden eller Ganges kan drabbas av ekologiska skador om de däms upp för vattenkraftbyggen. Vart femte flodsystem av dem som i dag är opåverkade kan bli oanvändbara för fiskens vandringar.

13001281_10153528440290592_8885531388427649673_n

Skriv en bildtext

http://www.internationalrivers.org

Läs även :

Vi måste ställa om i rekordtakt

3700 st stora kraftverksdammar planeras

30 akademiska forskare ifrågasätter stora vattenkraftverk

Sign

Bror Högbom RHC

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.