Nils-Erik Vigren Rädda höga kusten

Dagen till ära!

För första gången finns en bild av mig utlagd för en text jag skriver! Kors i taket! Vad passar då bättre än att poängtera att det är för Rädda Höga Kusten som jag skriver. Mitt och föreningens mål är att så snabbt som möjligt avskaffa den oacceptabla övergödning som följer i spåren av vattenbruk i öppna kassar.

Just nu försöker vi på alla sätt att påverka både Mark- och miljööverdomstolen och Miljö- och jordbruksutskottet med samma information gällande övergödningsproblematiken.

Nyheten för i dag är faktiskt att MMÖD i förhandling kommer att ta upp två av våra överklaganden i september 2016. Det tredje överklagandet, som gäller Nätrafjärden i Örnsköldsviks kommun, är också på väg att tas upp av vår högsta miljödomstol!

Detta innebär att ledamöterna i vår riksdag får ytterligare tid att agera! Den stora knäckfrågan kommer att vara EU-domen från 1/7 -15. Den innebär i korthet att Sverige inte i fortsättningen får fortsätta att övergöda sina vatten.

Om parlamentarikerna hinner fatta beslutet att denna EU-dom ska vara vägledande för bl.a. svenskt vattenbruk, ja, då innebär det att Olof Karlsson och kompani får övergå till landbaserad, recirkulerande teknik!

Vilken framgång det skulle vara för vår framtida vattenmiljö!

Nils-Erik Vigren för RHK

 

Rädda Höga Kusten

 

sites_atl_nu_files_newspilot_Viberg

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.