Gruvprospekteringarna radio Gällivare

Så här ser det ut i Björkudden ovan Neitisuoando

 

Så här ser det ut i björkudden ovan neitisuoando

Jag vill klargöra och förtydliga viktiga synpunkter som ej kom med i denna framställan! Skyddet mot eller nationalälvarna måste få ett prejudikat! eftersom gruvnäringen använder process vatten i gruvorna! behövs enorma klarvatten dammar som ska sedimentera gifterna. Kortsiktigheten i gruvnäringen och dom enorma kostnaderna vi skattebetalare få bära i tex blaiken Mf är befängt. Konsekvensbeskrivningarna för norrlands älvarna är inligt mig alldeles för dåliga, eftersom utsläppen pågår från verksamheten. Det innebär att allt i verksamheten skall lyftas inte bara dammar och dom farliga metallerna, det har visat sig att metallerna missbildas tex Kiselalgerna..vad gällande Northland och transporterna finns där ingen miljökonsekvens beskrivning alls.Vart har vi sett en sådan konsekvensbeskrivning? klicka på länkarna under.

http://kartor.eniro.se/s%C3%B6k/Skaulo-Neitisuando

Tallvivara

Blaiken

Missbildade kiselalger

Northland

Boliden Gällivare dammolyckan

Repparfjorden

Tack för visat intresse! vill du stödja vår strävan är det fritt att göra det här: Klicka på mig

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.