Grundare för SAVETHEBALTIC/SALMON

Hej 

Jag heter Kenneth Karlsson och är född i Kiruna, där har jag fått mitt unika sportfiske intresse samt intresse för idrott.

Boendes i Umeå  och grundare av bloggen och föreningen Save the Baltic Salmon, redaktör och skribent på den samma. Vinnare av Sveriges bästa blogg 2012. Skolad kock och köksmästare. Har flera bloggar som jag skriver på, vobblerfabriken.com samt fiske i Saittarova
Mitt mål med förening och blogg är hållbara vatten för dom sju kommande generationerna. Mina kunskaper finns inom laxförvaltning sportfiske, restaurering och flottnings återställning, har insikt inom fiskodling och dess historia, även inom gruvnäring och miljöpåverkan. Kemikalier och dess utbredning.

Min strävan har grundat sig i grundaren Janne Koivurantas som skapade grunden som kommer från facebook som sedemera vart bloggen som jag skapade. Vi hade gemensamma strävanden under första åren och våra drömmar möttes till en gemensam strävan! rädda vildlaxen var temat på den tiden, den växte sig allt större och vi förstod att vi ej kunde rädda något om vi inte rädda just Östersjön. Därav så har vi idag två stycken logotyps, den ena för vildlaxen och den andra för Östersjön.

11059302_914071338623580_7329839839827325358_n

Många viktiga personer har passerat tidevarven och jag ska inte gå in på någon specifik person,  utan alla som känner sig delaktiga till vår födelse är av vikt och ska därför lyftas. Varje land har ett ansvar över deras miljöutsläpp i Östersjön och skall därför ha ett ansvar över tredjeland, vi myntade begreppet water for life och holy water som jag skriver under.http://sv.gravatar.com/savethebaltic

 Parollen ”  Agera globalt jobba lokalt” . Vi har under åren som gått även gett ut priser till ”bästa gärning för våra vatten”! detta vill vi givetvis göra även i en framtid..Därför är det av vikt att vi jobbar med näringslivet i inland och efter kusterna.  Med åren som gått har vi insett att vildlaxen endast går att rädda om vi gemensamt hjälps åt för ändamålet, därför jobbar vi internationellt för att grunden till allt liv är vattnet och inte laxen som individ…”Det gör inget om vi dödar den sista laxen men den näst sista” vattnet är grunden för all biologisk mångfald under ytan och vi måste se till att bevara grunden om vi ska bevara livet i den samma.

Vår förening har valt en opartiskt ställning vilket vi måste lyfta i en framtid,,allt som är bra står vi bakom och allt som är dåligt går vi emot oavsett färg på flaggan i taket, Miljön har inga färger den är varken grön röd eller blå den är heller inte en valbarhet utan en grundförutsättning för vår fortsatta existens. Vi kräver hållbara vatten för dom sju kommande generationerna! vi kräver att Sverige och länderna runt Östersjön tar sitt ansvar för det vatten vi gemensamt bor vid! oavsett vilket vatten så är vattnet en grund får vår existentiella framtid. Biologiskt mångfald över och under ytan.

Många sportfiskare tror att vi räddar fisken genom att sätta tillbaka den i sitt rätta element! ”detta är som att ge kon en kopp vatten som behöver ett badkar”…vårt fokus är alltså vattnets betydelse för den biologiska mångfalden. Sammantaget får vi ett ekologiskt hållbart sport och yrkesfiske som ska vara giftfritt i en framtid, då kan vi börja tala om ett ekologiskt hållbar framtid producerat i Östersjön och dess biflöden.

Tack för ordet! Bästa hälsningar Kenneth Karlsson

Alla markerade fält är länkar och är klickbara för mer information.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.