Nu får det f_n i mig vara nog!!!

En utländsk jätte gruvkoncern är på väg att förstöra ett av vårt lands vackraste och mest fantastiska naturområden – Kebnekaise Sjaunja obrutna fjällområde. Och det är tyst från politikernas och företagarnas håll.

Så medborgare – det är kort sagt DAGS ATT RYTA IFRÅN!!!

En av Sveriges vackraste och fiskrikaste vildmarker håller på att förstöras. Den australiensiska gruvkoncernen Hannans håller via dotterbolagen Scandinavian Resources och Kiruna Irons på att projektera en rad dagbrott, dvs öppna gruvor, i den fantastiska och orörda vildmarken mellan Kiruna och Kebnekaise. Provborrningar görs nu för fullt och det är tyst från politikernas och företagarnas sida. Förutom samebyarna Laevas och Girjas, som nu kämpar för sin existens. Gruvorna kommer innebära en naturkatastrof för området om de blir verklighet, bla pga giftiga avrinningar ut i nationalälven Kalix älv samt ut i fiskeparadiset Kaitum älv. Och dessutom genom den omfattande infrastruktur av vägar och järnvägar etc som krävs för att få gruvorna att fungera och generera.
Så medborgare – det är DAGS ATT RYTA IFRÅN!!!
Gå in och se informationsfilmen som vi har totat ihop på http://www.youtube.com/watch?v=AgW4WxgeZQ0
Där finns dessutom en länk till den protestlista som startats. Din röst är viktig! Gör den hörd!

Vad kan vi göra för att stoppa vansinnet?klicka på mig gå med här som stödmedlem

Skriv på här:http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6468

541511_380432991987420_1565716596_n

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.