RAS-ande lyxig rysk rom!

Rysk kaviar

Nu är det ingen hejd på uppfinningsrikedomen! Först en recirkulerad fiskodling kombinerad med tomatodling i Ljusdal och sedan rysk kaviar i Sörmland!

Till våren ska de 20 runda bassängerna i den stora hallen där det tidigare byggdes maskiner för att tillverka takpannor fyllas med stör, regnbåge och karp. Det blir den första stora fiskfabriken med helt slutet system, så kallad RAS (recycling aqua system), där nästan allt vatten återanvänds, i Sverige. Konceptet är stort i länder som Kina, Australien och Tyskland, och grundarna tror att det finns en ljus framtid för branschen i Sverige och kanske särskilt för det krisande lantbruket i Sörmland.

Läs mer om projektet HÄR

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.