Vattenfalls inlägg om vattenkraften genant okunnigt

vattenkraft-vindelalven-600-ny-tenlnik

I en rad artiklar i Örnsköldsviks Allehanda har diskuterats om bland annat miljöanpassning av vattenkraften

Bakgrund:
Den 16 november överlämnades ett idédokument om hållbar vattenkraft till miljö- och energiministrarna. Förslaget är skrivet av Havs- och vattenmyndigheten (HaV) och Energimyndigheten. Förhoppningen är att riksdagen ska anta ett långsiktigt beslut om vattenkraften och säkra svensk energiförsörjning. Men förslaget behöver revideras så att social och ekologisk hållbarhet genomsyrar hela strategin.

Den avgörande orsaken att svensk vattenkraft ännu inte miljöanpassats beror på att den inte lyder under miljöbalken, utan under 1918 års vattenlag. Vattenkraftsbolagen har ännu inte behövt betala för sin miljöförstörelse.

Läs HÄR det senaste inlägget i debatten. Där hittar du också länkar till tidigare inlägg.

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.