Hillskär marin skänker gåvor för våra vatten

Jag har känt Kenneth ett 20-tal år, vi fiskade tillsammans första gången i Umeälven i början på 90-talet. Sedan dess har jag följt hans engagemang kring fisket och speciellt laxens hotade läge. Nu när jag via mitt företag Hillskär Marinteknik och dess agentur för FishFinder Mounts produkter som gör alla ekolod/plottrar portabla har möjligheten att stödja den vilda laxens fortlevnad i svenska vattnen känns det självklart att göra det.

Aktioner just nu:http://www.tradera.com/profile/items/3890405/savethebaltic

Min fritid får mer och mer luckor till fiske med mina barn och vänner. Då jag under dessa fisketurer ser hur laxryssjorna utanför och i Umeälvens utlopp tar enorma mängder fisk som skulle göra sig betydligt bättre uppe i älven funderar jag ofta om inte dessa yrkesfiskare kunde köpas ut. Fisken de fångar får ju knappt ätas av oss i landet och absolut inte exporteras inte ens som djurfoder. Ett annat fiske som förstör oerhört mycket är nätfisket innanför 3 meters kurvan, detta kan så lätt åtgärdas av KBV, om de kör och draggar dessa ytor i och i närheten av våra älvar och åars utlopp eller förbjud allt nätfiske i och i närheten av utloppen för att få stopp på detta olagliga husbehovsfiske. Dessa frågor och massor av andra står på Save the baltic salmons agenda.

Därför har jag de senaste åren stöttat Save the baltic salmon genom att bl.a. tidigare har skänkt en 2,5 hk Suzuki motor till deras lotteri på Sportfiskemässan. Nu i år skänker jag 8 st vattentäta OverBoard telefonfodral och någon keps till deras lotteri.

Vi ses på Sportfiskemässan i monter A:14:01. Mats Sjögren

12782044_10154009483817700_165413098_n

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.