FISK SMITTER FISK! OPPDRETTSLAKS SMITTER VILLFISK!

storodling

Jahn Helle:

Jeg har lenge advart i mediedebatten mot ”et hav av” sykdommer som smitter fra lakseoppdrett over til villfisken. Det har vært min påstand at utryddelsen av kysttorsken på Vestlandet hadde sin bakgrunn i smitte av sykdommer og lakselus fra lakseoppdrett, i tillegg til de enorme mengdene kloakk som blir sluppet ut.

Lakselusen er i tillegg til at den ”spiser opp” villaks og sjøørret inntil kraniet, også smittebærere av sykdommer fra lakseoppdrett!

Forskning på 90- tallet dokumenterte at kysttorsken forlot fjorder der det lå lakseoppdrett. I fjordene HADDE kysttorsken sine gyteområder. Jeg har derfor lenge advart mot at da politikerne prioriterte Nord- Norge med lakseoppdrett sto skreien i fare for å bli utryddet. Så kan en spørre hvem vedkommende som uttaler seg i denne artikkelen har sin kunnskap fra:

Sitat artikkel: ”Hun sier ILA ikke smitter over på andre fisker, eksempelvis skreien det nå er sesong for”, sitat slutt.

Nå er det jo slik at laksenæringen ikke gjør ”en lus fortred”, skal en tro laksenæringen og dens miljøvennlige, bærekraftige og grønne politikere. Slik sett smitter vel heller ikke oppdrettslaksen noen av sine sykdommer til villfisken!

”En lenge varslet katastrofe”:
Renate Johansen Veterinærinstituttet, havbruks-rapporten 2004 utgitt av Havforskningsinstituttet, sitat: «Smitte fra oppdrettsfisk til villfisk kan derimot være KATASTROFALT.., da det er vanskelig å avgrense smitten etter at den har spredd seg til villfisk populasjonen».

SKEIEN er i fare så lenge laksenæringen får produsere laks i ÅPNE anlegg.
Lukkete og/ eller landbaserte anlegg i dag politikere!

**********************

Läs också artikeln ”Virus har tømt Lofoten for laks” i norska tidningen VG (Verdens Gang),  publicerad den 19 januari 2016:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/virus-har-toemt-lofoten-for-laks/a/23598164/?fb_action_ids=181388032221112&fb_action_types=og.comments

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.