Världens största lax steg

Jason Ching är en forskare med University of Washingtons Alaska Salmon Program som använder bilder och videoklipp för att dokumentera djurlivet, landskap, och pågående forskning i Alaska. Han tog nyligen en drönare kamera ut till Iliamna Lake, den största sjön i Alaska, och fångade timmar footage av Sockeye lax på sina lekområden i en av de största körs i nutidshistoria.

Ching kombinerat några av de bästa bilderna i helt underbara 5,5 minuters video ovan, med titeln ”Above Iliamna.”

P.S. Denna plats i Alaska är i centrum för en ständig kamp över den föreslagna Pebble gruvan. Det uppskattas att det finns metallfyndigheter i området värd upp till $ 500 miljarder men motståndare till projektet säger miljöeffekterna kan bli förödande.

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.