THE DIATOMIST

THE DIATOMIST is a short documentary about Klaus Kemp, master of the Victorian art of diatom arrangement.
Diatoms are single cell algae that create jewel-like glass shells around themselves. Microscopists of the Victorian era would arrange them into complex patterns, invisible to the naked eye but spectacular when viewed under magnification.The best of these arrangements are stunning.

En kort dokumentär om Klaus Kemp, mästare i den viktorianska konst kiselalger arrangemang.
Kiselalger är encelliga alger som skapar juvelliknande glas skal omkring sig. Microscopic av den viktorianska eran skulle ordna dem i komplexa mönster, osynliga för blotta ögat men spektakulära när den visas med magnification.Det bästa av dessa skapelser är fantastiska.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.