Salmon Farming: The Bigger Picture

Fiskodlingarna finns i vikar och fjärdar längs den stora marina kustlinjen i British Columbia i redan 30 år. Med tiden har laxodling, en del av vattenbruket blivit British Columbia största exportmarknad  – bidrar med över $ 1,1 miljarder dollar per år till provinsens ekonomi och ger tusentals fasta jobb året runt i kustsamhällen.

Salmon Farming: The Bigger Picture

Kolla filmen! här skyller odlarna på att växthusefftekten hotar den vilda fisken.

http://3blmedia.com/embed/video/173359?width=640&height=370&iframe=true

Odlad lax färdas från fiskodlingarna till städer i Kanada, USA och Asien, allt inom ramen för 36 till 48 timmar. Det är nu det naturliga valet av 70% av alla konsumenter över hela världen, och efterfrågan fortsätter att öka.

”Livsmedelstrygghet är en mycket viktig fråga. Producera fisk lokalt är en fantastisk idé. Ju mer vi kan producera lokalt, desto mindre koldioxidutsläpp vi måste sätta in transport desto bättre”, säger Dr Tony Farrell, UBC professor och ordförande i ett hållbart vattenbruk.

Lokalt odlade i British Columbia, är denna näringsrika livsmedelsförsörjning finns färska året runt. Kockar älskar texturen, konsistens och smak av odlad lax.

Chef Bohan Kovachevich, ordförande i BC Chef Association och Corporate Executive Chef med ansvar för sju hotell restauranger i 20 år. ”De är bra kvalitet på laxen och jag använder det för alla laxens egenskaper.”

Odlade laxen är frisk supermat och är rik på Omega-3 fettsyror, naturliga vitaminer och mineraler, som kan bidra till att förebygga hjärtsjukdomar och stroke, och främja bättre folkhälsa.

Säkerhet och hygien är nummer ett på odlingarna och i förädlingsindustrin. Laxodlingsföretag i British Columbia strävar ständigt efter att förbättra metoderna för att garantera en hållbar industri, med minimal miljöpåverkan.

Med förutsägelse av den globala uppvärmningen minskar vilda bestånd skulle odlad lax spela en större roll när det gäller att förse världens växande befolkning.

– Se mer på: http://3blmedia.com/News/Salmon-Farming-Bigger-Picture#sthash.eCvVoZaE.dpuf

Alexandra Morton:
Gör alla kockar från BC som har lika dålig smak som BC kockars förening, president Chef Bohan Kovachevich? Verkligen? Odlad lax har varit skadliga för alla kanadensiska fiskare som har skött sina fiskevatten och sett priset falla på vild lax,  som kocken Kovachevich som främjar denna billiga odlad ”fisk.” Skam på Bohan Kovachevich. Jag skulle vilja höra från andra kockar.

Save the baltic salmon och Höga Kustens andemening är att Svenska stor kockar är mutade att främja odlad fisk i deras recept,,genom detta faktum så arbetar både turismen och kockar för att slå undan benen på sportfiske turismen i en framtid,,,vi ser kontentan redan i våra älvar där det flyter massor av död lax. Odlad fisk får antibiotika och andra medikanter för att klara sig.

Den vilda fisken får klara sig mot okända sjukdommar som är just orsakade av fiskodlingarna. Här i inlägget och filmen påstås det att laxdöden världen över beror på växthuseffekten! vilket kan ligga något i det,,men minskade kisel förekomster och övergödning som tar död på kiselalgerna, som är stöttepelaren i vattenbruket och föda till Plankton och djurplankton, vidare upp i näringskedjan. Lägg till åverkan vår vattenkraft som omsamkar dom största skadorna i det biologiska leden..påfallande är hur M74 och fågeldöden sprider sig och nu senast laxdöd i våra älvar. Synonymt med allt detta är övergödning och kiselbristen,,som orskar nedsatt imunförsvar hos dom vilda fiskarna..därmed är mer mottagliga för sjukdommar som ger massdöd i våra älvar då laxen i flera månader varit utan föda,,kan vara så att forskarna letar problemet i älvarna och inte i uppväxts plattserna i södra Östersjön.

Det mest påfallande är SMHI kartor över syreberikade vatten i just Östersjön som visar att just bottenviken är den del av Östersjön som klarat sig bäst av hela Östersjön! PGA dom levande älvarna som rinner ut i just den delen…berikar ekosystemet med mer kisel och därmed kiselalger och plankton kan syreberika bottenviken på ett mer synbart sätt.

Läs mer här: Kiselalger Diatoms  Vattenkraften måste omvärderas SMHI

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.