Nominering av en vattenhjälte till Mr Save The Baltic 2015

Antigödselmaffian

Jag vill nominera Nils-Erik Vigren, fårbonde i Käl i hjärtat av Höga Kusten, och ordförande i föreningen Rädda Höga Kusten. Han var en av initiativtagarna till föreningen som bildades 2013 och har drygt 600 medlemmar.

Föreningen fick årets miljöpris från Naturskyddsföreningen i Västernorrland.

nilserik

Nils-Erik är för mig en självklar hjälte och en mycket värdig kandidat som räddare av våra vatten. Han arbetar med envishet och ett aldrig sinande tålamod med att övertyga våra politiker, och andra beslutsfattare att odling av rovfisk i öppna kassar i våra hav, sjöar och vattendrag, ska upphöra och att all odling ska ske i slutna system för att rädda våra vatten från övergödning och spridande av sjukdom från odlad  till vild fisk.

Lena Hjärpne

  

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.