Kunglig nationell vattenkonferens.

Fokus för konferensen är våra Norrländska skogsälvar.
Sjöar, vattendrag och hav är en viktig gemensam naturresurs med stor betydelse för den biologiska mångfalden. För att skydda vattenmiljön krävs det därför tillstånd om man vill utföra åtgärder som kan påverka yt- eller grundvattnet. Vattenverksamhet är en benämning på åtgärder som på olika sätt påverkar grund- eller ytvattnet och som kräver tillstånd enligt miljöbalken. Restaurering av vattendrag är ett exempel på sådan åtgärd.
Konferensen kommer att innehålla både föreläsningar och fältexkursioner.
Hans majestät konungen öppnar konferensen och kommer att medverka under dag ett och två.
Startar:

2015-08-18 09:00

Slutar:

2015-08-20 16:00

Läs inbjudan Här
0401-KUNGENPAL_0
Vi från Save The Baltic-Water For Life är dock lite fundersam över innehållet i program och föreläsningarna. Bland annat har vi fått bekräftat att konferensen inte kommer samtala om  kiselbristen, vitaminbrist och övergödning som vattenkraften och fiskodlingar skapar. Vi anser att ovan nämnda i allra högsta grad berör laxförvaltningen i de Norrländska älvarna.
Vi hoppas dock att konferensen på olika sätt och i olika former kan samtala kiselbristen,virussjukdommar och övergödningen i konferensens periferi. 
Läs även

Lyssna även till samtalet med ordförande Rädda Höga Kusten Nils Erik Vigren i Save The Baltics första WebTV där han förklarar om varför fiskodlingar i framtiden måste vara landbaserade. Inbjudna gäster i Web TV är Rädda Vättern, Bevara Höga Kusten, Yrkesfiskare Bengt Viking och Arthur Granqvist från Beras, hållbar mat och hållbar Östersjö, docent i ekologisk odling.

Web TV

10342504_749375725093143_7842240512831644780_n

Bästa teknik för fiskväg enligt Havs- och vattenmyndigheten

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.