Kungen deltar i Levande laxälvar – vattenkonferens i Umeå

Levande laxälvar är en konferens med länets och Sveriges vatten i fokus. Arrangör är Länsstyrelsen i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten. Under tre dagar i slutet av sommaren, den 18 – 20 augusti, samlas personer från bland annat Miljödepartementet, Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten och landets 21 länsstyrelser, i Umeå för att diskutera åtgärder för en hållbar vattenförvaltning. Ekosystembaserad restaurering, utvecklad laxförvaltning och framtidens förvaltning av fiskbeståndet i Östersjön är några av programpunkterna.

Dag 1 består av ett antal seminarier. Konferensens andra dag består av en exkursion till Lögdeälven där deltagarna bland annat kommer att få uppleva pågående restaurering med grävmaskin, beskåda en räknare för lekvandrande laxar, samt diskutera lax- och havsöringsfiske. Konferensen avslutas med ett workshopcafé.

Ett mer detaljerat mediaprogram som bland annat innehåller en beskrivning av H.M. Konung Carl XVI Gustaf medverkan kommer att skickas ut från Länsstyrelsen i början av augusti.

Levande laxälvar – program

Dag 1

Dag 2

Dag 3

För mer information kontakta:

Roger Vallin
070-344 73 28
roger.vallin@lansstyrelsen.se

Torleif Eriksson
010-225 44 25
torleif.eriksson@lansstyrelsen.se

Mats-Rune Bergström
070-621 73 52mats-rune.bergstrom@lansstyrelsen.se

Jörgen Boman
Kommunikationschef
010-225 42 01
070-669 00 10
jorgen.boman@lansstyrelsen.se

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.