Övergödning och sjukdomar runt Östersjön.

I kommande webbTV så kommer vi från Save The Baltic ( avd.  Water for life) under ett program ta upp övergödningsproblematiken och jordbruk rund Östersjön samt hur nyttig vår köttkonsumtion och mjölkkonsumtion egentligen är. Har ni några önskemål eller idéer om personer som ni anser är viktiga att medverka i vår webbTv? Kom gärna med förslag. Vårt syfte med programmet är att vi ska lära oss odla hållbart, äta nyttigare och samtidigt jobba för ett friskare hav. Vi vet idag att odling av spannmål och den mat vi äter påskyndar övergödningen runt Östersjön. Det har nu även visat sig hur skadlig vår oskyldiga mjölk och mejeriprodukterna egentligen är för vår kropp.När det gäller människors exponering för östrogener, är forskarna mest oroade över komjölken, som innehåller betydande mängder av kvinnliga könshormoner,
Mejeriprodukter står för 60 procent till 80 procent av det konsumerade östrogenet Komjölkens misstänkta roll vid hormonberoende cancer.I Asien, där många människor inte dricker mjölk alls, tenderar bröstcancer vara ytterst sällsynt. På den kinesiska landsbygden, till exempel, bland kvinnor mellan 35 och 64, fann man att dödsfall i bröstcancer i genomsnitt var 8,7 per 100.000 invånare jämfört med 44 per 100.000 invånare i USA, cirka en 5-faldig skillnad. Därför är det viktigt att vi för debatt och samtalar om detta viktiga ämne som berör vår framtid och Östersjön.

länk om mjölk och misstänkta sjukdomar.

länk om kött och övergödning.

Länk om övergödning från jordbruket.

overgodning_fosfor_flygaska_ostersjon_vetenskap

4494

safe_image

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.