Femtio miljoners dollars laxen

Varje år sattsas det femtio miljoner dollar på att rädda laxen i stilla havet, 433 miljoner kronor på att rädda stillahavs laxen. Indianerna hade rätt! den vilda laxen går ej att ersätta med substitut och konstlad fiskodling. Evulutionen går ej att ersätta det naturliga urvalet som den vilda fisken gör, hela ekosystem kolappsar, tom skogen är beroende av laxens närvaro.

Denna film undersöker de parallella historier om stilla havslaxens kollaps, och hur biologer och ingenjörer har blivit experimenterande att skapa varje skede av fiskens livscykel. Var och en av våra desperata försök att rädda laxen har inblandade ersätta deras naturliga cykel av reproduktion och död med ett radikalt manipulerad livshistoria. Våra gång stora serier av lax nu tänkt i laboratorier, uppvuxen i tankar, drivna i lastbilar, och odlad i tankar. Här går vi bortom den pågående debatten om hur man föröker återställa en utrotningshotad art. I sin exponering av en vilt kreativ, hopplöst komplicerad, och förbluffande dyrt sätt att hantera lax, avslöjar filmen ett av de mest ambitiösa planer som någonsin utarbetats för att återskapa evulutionen. Se hela filmen.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.