Ålands Landskapsregering: Förslag till Åtgärdsprogram för grundvatten, sjöar och kustvatten 2016-2021

Ålands landskapsförening

Syftet med åtgärdsprogrammet är att skapa en ram för skyddet av grundvatten, sjöar och kustvatten.

Det övergripande målet är att allt naturligt vatten ska uppnå en god ekologisk status senast år 2015.
Det är inte är möjligt för vissa områden på grund av naturliga, tekniska eller ekonomiska orsaker att detta kan ske under 2015. I dessa specifika fall, kan respit ges, eller mindre stränga miljömål sättas under vissa villkor. Som verktyg att nå målen görs förvaltningsplaner och åtgärdsprogram för vattenvården upp. Förvaltningsplanen är en beskrivning av avrinningsdistriktet och utgör ett planeringsunderlag och hjälpmedel åt myndigheter och andra aktörer, medan de konkreta åtgärderna för att nå god vattenkvalitet behandlas i åtgärdsprogrammet.

Förslaget till förvaltningsplan och åtgärdsprogram skickades ut på remiss i mitten på november 2014 och kommer att finnas tillgänglig för skriftliga kommentarer i sex månader fram till 13 maj 2015. Vattenåtgärdsprogrammet och förvaltningsplanen kommer att antas av landskapsregeringen i juni 2015.

Har kan du läsa hela förslaget:

Klicka för att komma åt Vattenatgardsprogram___remiss_13_nov_slutlig.pdf

(Pkt 9.3.4 handlar om fiskodling)

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.