Nya styrelsen

Våren har kommit med fågelsång och vårliga känslor, årsmötet i Jönköping blev en glad och trevlig tillställning, trots filminspelningar, mässa där en salig blandning av människor från när och fjärran deltog i allehanda aktiviteter. Årsmötet gick som en lärkdans och nya beslut togs om att bli en framtida miljöförening att räkna med, nya medlems avgiften fastställdes till oss skandinaviska länder 2016 till 100 kr pp, gratis för övriga EU länder runt Östersjön. Sammarbetet med Fishbrain intensifieras och beslut att göra bloggen enklare med klarare budskap.

Hallandsfiskarna kommer att samverka i en rad framtida frågor, då vi har föredetta ordförande med oss via Viking Bengtsson.

Nils Erik Vigren berättade om att vi är nominerade till Alsboägg för vårt arbete med rädda Östersjön, Otso kom med förslag om ett Premium erbjudande för nya medlemmar på Fishbrain. Peter la förslag att vi ska ta kontakt med nytt fiske. Medlemsbevis ska tryckas och Rädda Höga kusten och Save ska besöka tidningen Syre.

Arbetsgrupper kommer att verka för bloggen och övriga arrangemang. Noliamässan ligger som förslag att verka för. Headhunta nya skribenter till bloggen, söka sponsorer och sammarbetspartner.

Ordförande Kenneth Karlsson

11059302_914071338623580_7329839839827325358_n
Född 67
Boende i Umeå grundare av bloggen och föreningen Save the Baltic Salmon, redaktör och skribent på den samma. Vinnare av Sveriges bästa blogg 2012. Skolad kock och köksmästare. Har flera bloggar som jag skriver på, vobblerfabriken.com samt fiske i Saittarova
Mitt mål med förening och blogg är hållbara vatten för dom sju kommande generationerna. Mina kunskaper finns inom laxförvaltning sportfiske, restaurering och flottnings återställning, har insikt inom fiskodling och dess historia, även inom gruvnäring och miljöpåverkan. Kemikalier och dess utbredning.

Kassör Bo Thomasson

543902_10151817930646102_2131445245_n
Född 54
Stort intresse av sportfiskets ädla konster, sköter vår ekonomi och har stor personkännedom, en glad och trevlig prick med sinne för rättvisa oavsett person, behandlar alla människor lika. En hälsning till er alla är mitt signum. Ingengör,  brobyggen och markplanering samt byggen. Ordförande i Hörnefors manskör.

Vice Ordförande Bror Högbom

10437445_10203939618792557_8660172233695001038_n
Född 71
Boende i Östersund uppväxt i Smedjebacken.Vill bygga fiskvägar med ny teknik som han själv utvecklat ( fiskvandringsrondell) och har även lagt ett byggnadsförslag Bottenhavets centrum vid Sundsvalls hamn.
Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV
Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life blogg.
( RHC) Relationship between hydropower and coral bleaching

Sekreterare Veronica Malmqvistveronica

Född 70
Uppvuxen på Öland och har haft vatten runt mig i alla år. Har reflekterat en del genom åren vad som händer med Östersjön. Är certiferad dykare och har sett hur det ser ut på ett flertal ställen och någonstans måste vi göra skilland. Kom i kontakt med Save The Baltic för drygt ett år sedan. Nu vill jag vara med och göra skillnad, vi ska inte lämna ifrån oss ett förstörd Östersjö till de sju kommande generationerna.

 Ledamot  1 år Viking Bengtsson

2964335_1200_675

 

Kustfiskare, kör en liten utpräglad burbåt ihop med Thomas nilsson

alltid arbetat med miljöfrågor, var på 70 talet som huvudskyddsombud för hamnarbetarförbundet med och drev frågan om dieselavgaser i trånga utrymmen , mot stuveribolagens och myndigheternas arrogans.

I hamnen lades även grunden till mitt miljömedvetande , när det gäller kemiska ämnen.

Fiskat sedan mitten av 80 talet, senare åren mest burar, krabba ,hummer

havskräfta , tog i slutet av 1900talet ihop med Kjell Pahlby fram genomlysningsapparat för kvalitetssäkring av krabba , vilket vi fick pris för av nutek vid miljöteknktävlingen 2000, Har hållit föredrag på edbergsseminariet på Karlstads universitet om vatten ochlivsmedelsproduktion två år i rad. varit ordförande för fiskarna i Halland, arbetar nu för Hallandsfiskarnas producentorganisation med

väröbruk frågan. har provfiskat för DTU,aqua, ochfiskeområde halland har även medverkat vid framtagande av dokument om fria vandringsvägar för ål i halland .

Ledamot 2 år Jim Wennmark

profilbild-styrelsen (1)
Född 1980
Boende i Storvik utanför Sandviken, uppväxt i Älvkarleby.
Jim vill att all odling av fisk ska ske i slutna system och helst uppe på land. Några av hans hjärtefrågor handlar om den vilda laxens rätt till sin egen existens och utveckling av en hållbar sportfisketurism.
Jim driver Facebooksidan Scandinavian United Flytyers tillsammans med Olli Rautiainen.
Jim kommer att jobba aktivt med att utveckla Save-bloggen. Både strukturellt och utseendemässigt. “

Ledamot 1 år Esko Ikäläinen

11106237_10206429150912006_752757715_n
Född 59 Fiskat sen barnsben och sett hur hav och sjöar förändrats, genom olika yrken i livet.
Blivit mer miljömedveten på äldre dagar då man varit med om vad miljöförgiftning innebär och sett resultaten av vad man kan göra för att förhindra detta.
Känner att man vill bidra till en bättre framtid för kommande generationer
och det behöver göras nu annars är det försent.
Natur och fiske frågelösningar av alla sorter.
Miljöförbättrande arbete inom vatten och framtida fiske
kunna använda mitt kunnande och utöka mitt kunnande står högt på dagordningen.

Valberedning 1 år Matthew Hauge

1016916_10200195800244338_1279129688_n

Född 1970 boende i Sveg, ursprungligen från USA, men uppvuxen på västkusten i Norge.
Jobbar med att göra lekbäckar o informera om ekologisk hållbart fiske.
Undervisar i skolan om flugbinding, biologi, fiskens levesätt m.m.
Driver Countryfisher på nätet och facebook

Valberedning 2 år Otso Valta

Community Manager på FishBrain, världens största och snabbast växande mobila app för fiske. Studerade företagsledning miljö- och vattenvetenskap i Jyväskylä universitet i Finland och arbetade för Europeiska Anglers Alliance i Bryssel och fritidsbåtar och Fiske Foundation i Washington DC.

Född 88

Jag är Community Manager för FishBrain, världens största och snabbast växande mobila app för fiske. Jag har studerat företagsledning miljö- och vattenvetenskap i Jyväskylä universitet i Finland och arbetade för Europeiska Anglers Alliance i Bryssel och fritidsbåtar och Fiske Foundation i Washington DC. FishBrain ansluter sportfiskare runt om i världen och tillåter människor att nätverka och utbyta bästa fiskemetoder. Tillsammans kommer vi att ha en bättre värld att fiska.

Suppleant 1 år Nils Erik Vigren

11095672_10203743538614892_1984751978_n

Ordförande i Rädda högakusten fårbonde med ungdomligt sinne sätter han sig in i alla detaljer, lusläser alla rapporter och nyheter. Duktig skribent, har skrivit flertalet insändare till dagspress och regering.

Suppleant 2 år Peter Dahlström

11027958_10153137373775682_2368364290360205550_n

Jag heter Peter Dahlström blir föddes 1975 i Linköping fiskeintresserad sedan tonåren. De senaste 7 åren på allvar. Band min första fluga för 6 år sedan snart den gav fisk och mersmak. Idag tillverkar jag fiskesaker och flugor som är min hobby. För våra vatten vill jag få även vardagsfiskarna att förstå vikten av C&R på de större fiskarna och bara ta hem det man faktiskt tänker äta. Har faktiskt fått många att förstå bar man förklarar kortfattat och rätt. Vill även hjälpa till med en pengar från min tillverkning som går till save och fiskevård.

 Suppleant 1 år Kamil Kwiatkowski  Valberedning 2 år

11081667_10203813608844988_2109177825_n

Jag är 24 år gammal. Bor med min sambo och min dotter. Jag flyttade till Sverige

1999 från Polen. Min fritid ägnar jag åt Familjen och fiske framför allt, mitt mål

med save är att säkerställa den vilda laxen i hav och älv. Samt att väcka intresset

i Polen för viktiga vattenfrågor och biologisk mångfald.

Revisor Kent Rudolfsson

Kent Rudolfsson

Skribenter

11117895_10203741006791598_502403259_n
 Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.
11070241_10202553883407685_7609195766906819376_n
 Michael Jonsson här. Född och uppvuxen i Vännäs – Västerbotten. Ett tidigt naturintresse genom min pappa som resulterade i två år på Klarälvdalens folkhögskola (2003-05) och där läste jag Vilt&naturvård. Har sen varit aktiv inom bland annat Naturskyddsföreningen där en del förtroendeuppdrag givit många spännande möten. Har sedan ett antal år försökt synliggöra faran med torvbrytning och eldningen av detta fossila energislag. Min kamp blev personlig när Neova ville bryta torv på min mark – sedan dess har jag via min blogg och via skrivelser till myndigheter, politiska partier mm förskt belysa miljöfaran med torv. Kampen fortgår.

 Verksamhets berättelse 2014

Året som gått har gett mycket nya ansikten på save the baltic salmons sidor, vi höll som vanligt igång bloggen med information fortlöpande om aktuella händelser i våra vattenmiljöer runt om i landet. Sportfiske mässan i Kista vart en succe där vi sattsade hårt på det musikala. Många nya ansikten kom att vilja verka med oss på årsmötet nere i Sundsvall sommaren 2014, men Pga olika åsikteter, mål och syfte blev årsmötet ett misslyckade, ett annars trevligt årsmöte där vi fick träffa ormmannen. Vi har nu ersatt delar av styrelsen inför årets åretsmöte, dock ej invalda på possitioner än.

Bror tog vice ordförande rollen och jag tog ordförande posten då jag var viceordförande.

Flera nya ansikten har dykt upp på vår agenda så som Esko Ikäläinen, Jim Wennmark, Kamil Polski Kwiatkowski, Viking Bengsson, Matthew Hauge, Otso Valta, Andreas Åberg mf,  övrigt har författaren Dag Ståle önskat att få kliva av sitt arbete i styrelsen. 2014 års laxhjältar vart utsedda i vanlig ordning under mässan i Stockholm. Vi skapade medlems jakten under början på 2015 som redan gett en rad nya ansikten som medlemmar. En god början i strävan mot 96 000 medlemmar.

11072755_10203875520830148_2133185995_nbaltic-salmon-blue

Även ett par sammarbets parter har vi knutit nya kontakter med så som Beras, Rädda Vättern samt bevara höga kusten. Samt ett sammarbetsavtal har vi tecknat med Otso Valta på fishbrain samt ett sammarbets avtal med Tradera. även en EU ansökan har beviljats, en publik artdatabank för bottenhavets flora och fauna, vi deltar även i ett EU projekt där mälar energi är projektägare. Syftet är att bygga en första fiskvandrings rondell.  Vi har ju för ändamål att sammarbeta med flertalet på marknaden inom miljöfrågorna.

Klara struktur behövs, även en del klagomål mot oss som förening, gällande vårt sätt att färga frågor om miljön, vi har i vårt grunddokument inplenterat tydligt ställningstagande gällande politik, förtydligande behövs i detta. Vi ska jobba för sakfrågorna och därmed kunna gå emot sittande riksdag oavsett färg i mandaten, men i huvudsak ska vi vara mer inriktade på sakfrågan i stället för att föra en politisk jakt i ämnet. I ämnet har vi förtydligat vår ställningstagande som är Politiskt obundna. I övrigt känns det som att utan debatt hade vi ej fått chansen till att förtydliga vårt mål, personer i sakfrågan har kommit tillbaka och även sponsrat oss, för att vi visat att vi vill och kan ändra vår andemening med föreningen, det har enligt käller känts väldigt färgat av rött. Vilket är en farlig väg att ta, då flertalet sponsorer är blå till färg och skapelse, detta gör detta hela till att vi måste vara tydliga i vår sakframställan i sakfrågorna.

Delasko

Önskar mer deltagande och stöd i viktiga sakfrågor, där ekonomin är avgörande för vår existensiella strävan för ett friskare vatten.

Orförande Kenneth Karlsson

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.