Finns det ett liv efter påsk för den odlade laxen?

 

laxkock

Detta är en helg när det äts lax i många, många hem.
Fisken har tappat en stor del i näring eftersom fodret innehåller mindre fisk och mer vegatabilier.
Det visste man då – 2007 när artikeln i länken nedan skrevs – och nu vet forskare mycket mer om vad påsklaxen innehåller…

Men varför vet inte konsumenterna hur illa ställt det är? Varför lagar glada kockar i TV lax i alla former?
Varför presenterar veckotidningar matrecept baserade på lax vecka ut och vecka in? Vem lägger locket på?

Jag kan aldrig tänka mig att alla vill köpa norsk odlad lax till billigast möjliga pris om de vet att den, är inte bara är mindre
nyttig än vad som påstås, utan dessutom matad med gift…….

En 8 år gammal artikel – på dagen faktiskt!
2/4 2007:

http://www.aftonbladet.se/matvin/article10916785.ab

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.