Åsa Romson, Ojnareskogen är fortfarande oskyddad

På norra Gotland hotas en unik skog och livsviktigt dricksvatten av gruvbolaget Nordkalks planer på nya kalkbrott. 170 ha av oåterkallerlig förödelse mitt i norra Europas största sammanhängande hällmarkstallskog. Den starka gruvlobbyn och lättlurade politiker pratar om ett 50tal arbetstillfällen i tjugo år men miljardvinsterna lämnar landet, skiten blir kvar och grundvattnet blir obrukbart för allt levande. Rädda Ojnareskogen nu!

2012 lade Mp följande motion i Riksdagen. Nu sitter Mp i regeringen. Nu är frågan; när tänker Mp göra verklighet av sin politik?goo.gl/OMb0P3

 

At Gotland, an island in the Baltic sea, a unique forest and vital drinking water is threatened by mining plans of the MNC Nordkalk. The company want to make a limestone quarry of 170 ha in the middle of the forest and the drainage basin of the largest and cleanest lake of the island. Sweden is the cheapest country in the world for the mining industry to exploit, as they are free from taxation. Billions in profits leave the country while the locals are left with the savaged land and unusable drinking water for all. Save Ojnareskogen now!

In 2012 the Green party tabled the following proposal in the Swedish Parliament. Today the Green party are part of the government and we raise the question; when will the Green party turn this proposal into reality. goo.gl/evFA4u

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.