En utsträckt hand om förbrödring och systringar

I fem års tid har vi på save the baltic/salmon försökt lyfta den samiska kulturen och markerna! försökt vara med överallt, så som då Girjas och Leavas ringde och ville att vi från vår sida skulle försvara samernas rättigheter mot gruvorna. Vi har även prisat vatten vänner som slåss med näbbar och klor mot stora riskkapitalbolag inom gruvsektorn. Där Sverige som nation räknas som det lättaste och bästa landet i världen att starta gruva i. ”Våra/era marker” är ej på blocket! eller i Ebay.

https://savethebalticsalmon.se/2012/03/09/mr-mrs-save-the-baltic-salmon/

Nu åker vi till sportfikemässan den 20-22 Mars för att åter försvara markerna vi ej äger, ty vi lånar dom av våra barn. Den utsträckta handen förblir kall utan att ett tack eller visat intresse.  Vår kamp är stor! men inte evig. Vi håller alla våra händer i luften, en vädjan om att få hjälpa till ligger kvar till evighetens datum. Vår existens på jorden är som enligt ”Indianerna” i sju generationer! så länge sträcker sig vårt ansvar för kommande framtid. Vi är trött på att inte bli acepterade som en part som vill göra skillnad för våra barn, din skog, din bäck, din älv! våra vatten, har alla en gemensam nämnare och det är det heliga vattnets tecken.

En källa som bär liv till kommande generationer, ”jag! Vi” är en del av detta sociala spelet i Sverige precis som alla andra, ”jag!  vi” vill precis som ni skydda våra vatten och marker för dom kommande. Vår logga är bärare Samernas Identitet, flaggan som en viktig sybolik för dess existens, och rätten till sin egen existens, ursprungs befolkning är det ordet som var före Sverige.

Glöm inte att det finns bärare av det heliga vattnet,  Sverige runt, ca 1.6 miljoner sportfiskare som vill ha fungerande vatten även för fiskets skull.   Sammarbete är framtiden i alla vatten, land,  berg och dalar.

 

 

Vi har alla samma mål! ordförande på SAVE THE BALTIC Kenneth Karlsson

Featured Image -- 9608

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.