Turismen V/S Industrin

Det är företagarna inom turismen som kan ge oss mandaten att förändra! Högakusten omsatte hela tre Miljarder kronor och detta faktum skall ställas mot en förödande fiskodling som förgör möjligheterna för en expansiv turismnäring att blomma. Föroreningarna i vattnet stoppar turismen, och folk kan inte nyttja det heliga vattnet som burit dit dom per båt eller bil. Inga Turism sattsningar blir bra om man förgör grunden till turismen.   Vi pratar nu i termer så som omsättning i tex Högakusten  som omsatt2 2012 hela 3 miljarder kronor . V/S  Några få miljoner kronor förgör för en miljard industri.

De största företagen efter omsättning i Sverige

 

1510835_10152985250892249_3512773260993104515_n

Detta faktum kan tas på område efter område! dess unika miljöer med biologisk mångfald och natur, skapat av moder natur.  Det som ligger till grund för en expansiv turism näring är inte den goda maten eller den sköna sängen på Ishotellet. Det är den otroliga naturen och dess skiftande karaktärer med norrsken, höga berg och dalar, våta vatten med fiskrika vatten som lockar betalande kunder världen över. Hur många vill fara till giftiga vatten med död fisk? eller är gruvshackt och förstörda våtmarker,  en kommande turism sattsning? frågorna är era, och era barns framtid. Det finns avikelse även från Turismen och det sätter spår i våra vatten. Stefan Pettersson i intervju om våra vatten.

Initiativtagaren till konserten, Stefan Pettersson menar att turismnäringen borde återställa sjön. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Initiativtagaren till konserten, Stefan Pettersson menar att turismnäringen borde återställa sjön. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Lyssna här: Stefan Pettersson P4

Kenneth Karlsson

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.