The first nomination for the best work for our holy water.

Malin Norrby

Motiveringen är:

Ungdomen är vår framtid. Att då på nära håll få uppleva så stort engagemang från den generationen är helt fantastiskt. En ung kvinna som helt osjälviskt står på barrikaderna för att rädda Moder Jord. Rent vatten, ren luft samt en hållbar miljö är hennes ledord. Varhelst miljöfaror drar fram så står Malin i första ledet. Hon står upp för det hon tror på med en okuvlig vilja. Orädd inför övermakten står hon med båda fötterna på jorden och fortsätter okuvligt sitt arbete för alla generationers framtid .  Hon är mer än väl värd att få uppmärksamhet för allt hon gör!

Hon har kämpat på Gotland i Ojnareskogen mot Nordkalk för rent vatten och mot vattenbrist. Hon var även aktiv på Gotland under Almedalsveckan.
Hon bodde på Kallak i drygt 2½  månad för att vara med och kämpa mot JIMAB för att behålla Lilla Luleälv så ren som möjligt.
Hon var med i Gränna i somras för att kämpa mot borrningar i Vättern för ett rent vatten.
Hon har säkert varit med på fler ställen, men jag har inte full koll. Behöver lokalbefolkningen hjälp så kommer Malin!
Hon är aktiv i det mesta som rör miljö och orättvisor.
Det var hon som hade presskontakten när det gällde aktivisterna. En roll som hon klarade med glas trots sin ålder. Hon är en underbart klok ung kvinna!
Hon blev dömd i vintras för ohörsamhet mot polisen då hon vägrade att flytta på sig från vägen i Kallak.
Hon myntade ett uttryck i somras som vi nu har som ledstjärna. När hon fick frågan varför hon bröt mot lagen så blev svaret: ” Bara för att det är en lag så behöver det inte vara rätt”.
Hon menade då att bara för att Gruvbolaget fått laglig rätt att spränga så behöver det inte vara rätt för allt levande som finns på mark, vatten och i luften.
Hon är bara en fantastisk människa!
Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.