Ny teknik: E-cat tyder på kärnreaktion

I en ny rapport från en 32 dagar lång mätning på energiapparaten E-cat, redovisas stora mängder frigjord energi samt tydliga tecken på en kärnfysikalisk process. Observationerna kan inte förklaras med etablerade teorier.

I slutkommentaren skriver de:

”Vi har en apparat som ger värmeenergi kompatibel med nukleära förändringar, men den arbetar med låga energinivåer och producerar varken radioaktivt avfall eller strålning. Utifrån grundläggande kunskaper i kärnfysik borde detta inte vara möjligt. Ändå måste vi förhålla oss till det faktum att de experimentella resultaten från vårt test visar en större värmeproduktion än vid än kemisk förbränning, och att bränslet i E-cat genomgår nukleära förändringar. Det är förvisso mycket otillfredsställande att det hittills inte finns några övertygande teoretiska förklaringar till de här resultaten, men de experimentella resultaten kan inte avfärdas eller ignoreras bara på grund av brist på teoretisk förståelse.”

Göran Ericsson, professor vid Institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet, kommenterar:

”Resultaten av isotopanalyserna är förbryllande och rent ut sagt häpnadsväckande. Det är en sådan total och drastisk förändring om man jämför före (bränsle) och efter (aska) att jag undrar om det ens är möjligt att på naturlig väg i en sådan ’slumpmässig’ process som en ’förbränning’ (även nukleär) få sådana resultat.”

Läs hela texten HÄR

E_cat_Lugano_744_nyteknik

En ny långtidsmätning har genomförts av svenska och italienska forskare på energiapparaten E-cat – en halvmeter lång reaktorkropp med en okänd process inuti.

Två väsentliga resultat framkommer i rapporten som ännu inte är granskad av någon publikation. Det ena är en energiproduktion på totalt 1,5 MWh från omkring ett gram bränsle – långt utöver vad som är möjligt med kemiska reaktioner och drygt tre gånger mer än den inmatade energin. Det andra är isotopförändringar i det använda bränslet, alltså förändringar i atomkärnorna, vilket tyder på en kärnfysikalisk process.

Trots detta kunde ingen strålning uppmätas, vare sig i det använda bränslet eller utanför reaktorn under drift, vilket strider mot känd fysik.

Rapporten som heter ”Observation of abundant heat production from a reactor device and of isotopic changes in the fuel” är skriven av Giuseppe Levi, Evelyn Foschi, Bo Höistad, Roland Pettersson, Lars Tegnér och Hanno Essén som alla medverkat vid entidigare mätning och rapport kring E-cat.

ecat_181

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.