Blå-fisk teamet svarar på odlad fisk

http://savethebalticsalmon.se/2014/05/26/giftig-lax-pa-ica-konsum-och-pa-restauranger/

MSC arbetar enbart med vildfångade fisk och skaldjur och alltså inte odlad lax. Läs gärna mer om vår miljöstandard för ett välskött och uthålligt fiske här:http://www.msc.org/om-msc/standarder-och-certifieringskrav/standarder/msc-miljostandard Allt gott! /Blå fisk-teamet

blå fisk

Blå fisk – Marine Stewardship Council (MSC) – Är en internationell, icke-vinstdrivande organisation som skapats för att finna en lösning på problemet med överfiskning.
Beskrivning
Lätt att välja rätt!

MSC:s miljömärke gör det lätt för dig som älskar fisk och skaldjur att göra hållbara val i butik och på restaurang. Du behöver bara hålla utkik efter symbolen och köpa fisk som är märkt.

Märket visar att det du köpt är fiskat på ett ansvarsfullt och genomtänkt sätt, med hänsyn till havsmiljön och framtidens fiskbestånd. Det innebär att du kan bidra till en hållbar framtid i haven utan att behöva kunna allt om fiskar som är hållbart fångade.

Kopplingen mellan ditt val av fisk och hur det påverkar övriga världen är tydlig. Haven hänger ihop och fiskarna simmar omkring utan att bry sig om sånt som landgränser. MSC som organisation arbetar över hela världen. Genom att välja produkter med MSC-märket stöttar du hållbara fisken aktiva i allt från Östersjön till fisken baserade i andra länder som Sydafrika, Spanien, Nya Zeeland, Maldiverna och USA.

Tillsammans håller vi framtidens hav levande, tack för att du väljer blå fisk!
Läs mer om MSC på vår hemsida www.msc.org/se eller kontakta oss på mail: balticsea@msc.org. 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.