Giftig lax på Ica, Konsum och restauranger.

Arbetet för att lyfta oetisk handel med odlings fisken är på vår agenda och synliggöra den odlade fiskens baksidor. Vi har tillräckligt med rapporter för att skrida till verket och därför kontaktar vi följande företag och näringsidkare. Vi återkommer med rapporter.

  •  Konsum
  •  Ica
  •  Åretskock 
  • Svenskakockarsforening
  • Restaurangakademien
  • WWF
  • Blå fisk
  • IKEA
Jag heter Kenneth Karlsson och är Sveriges bästa sportfiske bloggare 2012, framröstad av Svenska folket vid en omröstning på Fisheco. Har jobbat som kock och köksmästare i 30 år. Jag har 4 barn och bor söder om Umeå, Hörnefors där sista slaget med ryssarna tog plats 1809.
10153707_731870590176990_852524792_n
Hållbara bestånd
Skriver angående den rådande explosion av fiskodlingar som hotar bestånden i våra hav. Odlingar i Norge, Usa, Bc samt i Chile hotar att slå ut den vilda laxen i hela världen, mycket tack vare att den odlade laxen får antibiotika och mediciner mot havslöss och parasiter. På grund av detta drabbas den vilda fisken hårt, då dom flesta laxodlingarna ligger just i närområdena till älvar. Den odlade laxen sprider sjukdomar till de vilda laxbestånden och som följd kan de inta klara sig. Även giftig fisk från Östersjön används i fodertillverkning.
http://savethebalticsalmon.se/2014/05/22/finland-export-toxic-fish-from-the-baltic-sea/
20020924-Morton2.jpg37901_350x280_72_DPI_0

Norge vill tillåta mer gift i odlingslaxen

Etik och moral
Palmoljan används idag till framställning av fiskfoder som förgör skogar i våra sydligare breddgrader! Ni har avgörande betydelse i dess viktiga frågor och kan göra skillnad, ställa tydliga krav på industrin att fasa ut palmoljan ur produktionen.
http://savethebalticsalmon.se/2014/03/28/nastan-10-000-ton-palmolja-som-anvands-i-fiskfoder-2013/

Det finns alternativa laxbestånd att ta ifrån och det ni står för haravgörande betydelse för Östersjön och våra källflödens fortsätta existens. Vi kommer även att göra ett inlägg på våran blogg om att ni är kontaktade. Ser verkligen framemot ert arbete för hållbart fiske och fisken ni säljer håller måtten som står för dom värdegrunder ni står för.
Övergödning.
Foder tillverkning eroderar befintliga bestånd av annan fisk.
Hotar vilda bestånd av lax och biologisk mångfald.
Vi tror på ett vanligt yrkesfiske efter befintliga bestånd, samt fisk från hållbara odlingar.
Vi har bildat ett internationellt nätverk som börjar bli stort.
Våran förening jobbar för att rädda Östersjön och därför blir detta viktigt att bevara våra källflöden intakta från den här destruktiva industrin.
1.På vilket sätt arbetar ni för att säkerställa hållbara bestånd?
2.Kan ni påverka detta genom att vara ambassadörer för hållbart fiske,och i så fall på vilket sätt?
Tack för visat intresse ser fram emot era svar..
Med vänliga hälsningar ordföranden på Savethebaltic/salmon Kenneth
Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.