Havsöringen får polisbeskydd

 

I fjol antogs skärpta fiskeregler för att skydda den utrotningshotade havsöringen de norrbottniska älvarna. Länsstyrelsen har nu beslutat att kontrollerna ska intensifieras och har inlett ett samarbete med polisen.

I fjol antogs skärpta fiskeregler för att skydda havsöringen de norrbottniska älvarna. Nu får den utrotningshotade fisken dessutom polisbeskydd.

Det är länsstyrelsen som beslutat att fiskekontrollerna ska intensifieras och inlett ett samarbete med polisen.

-I och med att vi samarbetar med polisen får vi tillgång till deras kunskap och lokalkännedom, vilket gör oss effektivare, säger Dan Blomqvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten på nätet.

 

http://www.nsd.se/nyheter/havsoringen-far-polisbeskydd-8470099.aspx

512122222

Skrämmande utveckling i Norrbotten! att detta ska behövas Poliser för att stävja olaga fiske.  Så kallade fritids fiskare har genom årtusende fiskat här och sedermera utrotat den vilda havsöringen, havsöringen simmar på grunda vatten under våren. Flertalet olaga fisken påträffas efter hela kusten! Allt fler blir fällda, gällande 3 meters regel gäller samt frednings områden. Regelbundet utsatts öringen för plums fiske, man stänger sonika av vikar sund och sedan skrämmer man in öringen i näten med att slå i vattnet. Nu finns det kanske en utvecklings potential i dom Norrländska vattnen i och med polisens handlingar.

Bra jobbat!

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.