Centerpartiet går kapitalets intressen inte medborgarens

Riksdagens fatala misslyckande är ett signum! Centerpartiet skriver ofta att dom är det långsiktiga alternativet för levande landsbygd och ett hållbart Sverige. Centerpartiet hävdar även att människor ska få mer medbestämmanderätt! Samt att de även vill  föra en ”närodlad politik”.

Vi på Save The Baltic-salmon vill därför ställa några frågor till miljöminister Lena Ek (C), landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) samt partiledaren Annie Lööv (C). Vi vill även att den förra parti- ledaren Maud Olofsson, nu mera styrelseproffs i LKAB, kan medverka i vår fråga.

10168251_10201754416603868_920367848_n

Exempelvis skriver Svenska Dagbladet att landsbygdsminister Eskil Erlandsson har värdepapper för nära sju miljoner kronor och är regeringens största börshaj. Svenska bolag som Boliden och SSAB finns i portföljen. Migrationsminister Tobias Billström satsar på gruvor. Han har bland annat 67 000 aktier i Northland Rersources, det finns även flera frågetecken gällande (C) partiets ledare. Där Lena Ek är vice ordförande i lobbyorganisationen European Energy Forum.

Fakta källor:

maud-olofsson-tappat-minnet

regeringens-storsta-borsklippare

Tobias Billström

Lena Ek Lena Ek

 Till detta vill vi tillägga att det finns en obefintlig infrastruktur i Norrbotten. Filmer, intervjuer, radio

I Norrbotten och Västerbotten har regeringen tillåtit ca 1000 prospekteringar och en möjlig framtid för ca 10-15 nya gruvor.
Hur kan ni då påstå att ni är det långsiktiga alternativet?
Ni lyssnar inte heller på protesterna från bl a lokalbefolkningen? På vilket sätt menar ni att människor då får mer av medbestämmanderätt i till exempel i Västerbotten och Norrbotten, såsom Blaiken, Sorsele, Imetjoki, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Björkvattnet samt sjöar och vattendrag.

http://t.sr.se/Rf4KCf

Fakta källor:

Blaiken gruvan – Northland – Imetjoki Gällivare – Holmtjärn Norsjö–  Linaälv Vassaraälv Ängesån Kalixälv–  FN stoppar gruva i Björkvattnet – Naturskyddad-mark i Jokkmokk

Riksdagen borde skämmas.

Vi från Save The Baltic anser även att Centerpartiet och Riksdagen för en oansvarig miljöpolitik mot grannländernas befolkning runt Östersjön. Alla utsläpp som de nya gruvorna ger,  kommer garanterat påverka Östersjöns redan dåliga vattenkvalité. Riksdagen borde skämmas.

Men ni är inte ensamma om att föra en politik som drabbar befolkningarna i Östersjöländerna. Finland med Sverige och Estland är dom länderna som fortsätter tillåta  giftig fisk till befolkningen och därmed inte förstår att framtida miljö- utsläpp kan vara den sista spiken i Östersjökistan.                      EU medlemsländer har förstått vidden av miljögifter och har därmed förbjudit medlemsländerna att äta giftig Östersjö- fisk.

Fakta källor:

Bottendöd värst i världen – Fisk odling ger enorma övergödningar

Ål – Siken – Strömming–  Torsken–  Alarmerade om torskbestånden

Världens giftigaste fisk – Uppdrag granskning

http://vattenkraften.se/

Gifttunnor i Sundsvalls bukten

1.Ni lyssnar inte heller på protesterna från bland annat lokalbefolkningen?
2.På vilket sätt menar ni att människor då får mer av medbestämmanderätt?
3.Har kan ni då med ovanstående information påstå att Centern är det långsiktiga alternativet?
4.Att miljön tar skada eller att lokalborna protesterar verkar endast vara en sekundär fråga för er som sitter i riksdagen.
5.Centerns folkvalda spelar med dubbla kort!
6.Förtroendefall för medlemmar i Centerpartiet som sitter i Riksdag och regering.
7.Samtliga i C som sitter i regering och Riksdag har stora poster i gruvnäringen.
8.Centerpartiet går kapitalets intressen, inte medborgarnas.
9.Centerpartiet står inte på medborgarnas sida.

Styrelsen för Savethebaltic med 4700 medlemmar på facebook

1978793_772630426083554_5865487582281204486_n (1)

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.