Intervju med Erik Söderlund sportfiske turism

Erik Söderlund en aktad personlighet från dom Norrländska vidderna, där havet möter älven! Kalix och Kalix älv.

Erik_Soederlund

 

Diskussionen handlar om Norrlands älvarnas betydelse samt vilken oerhörd tillgång älvarna är. Det råder inget tvivel om varför vi ska ha ett fungerande sportfiske i dom norra regionerna, rent ekonomiskt är en levande lax i en älv värd tusen kronor kg! Mot en lax fångad i en fälla värt kanske (40-70) kr kg.  En kommande miljard industri räknat på Mörrums åns lax fiske kontra 300 mil levande älv så finns här en möjlig kapacitet på fem miljarder .

Föreningen Kalixälvs ekonomiska förening har till i år löst in 6 fiske platser och ämnar att lösa in fler till årets Majstämma, det kommer att komma ut mer info om vilket arbete som pågår i styrelsen, samt vilka aktiva åtgärder som finns på agendan nu under April månad.

Erik nämner en stark oro över Ängesåns dåliga stigningar med öring och lax! han nämner olyckan i Aitik 2000 som en stark bidragande orsak till att Ängesån går så dåligt.  Han pratar om vad som måste till!  Nya kameror i Ängesån samt i Kalix älvs nedre delar för att se hur mycket fisk som går där.

Ärlighet och rättvisa på alla instanser! fisket är ingen rättighet bara en skyldighet att vårda. Tänk vad Norrland kunde leverera! räknat på Mörrums lax fiske kontra 300 mil levande älv! detta borde rent logiskt kunna leverera 5 miljarder kr i skatteintäkter från levande älv! http://saittarovafishing.wordpress.com/ Kenneth Karlsson

Kenneth Karlsson

Lämna en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.